Leontien van Moorsel baalt als stekker van NOS

Leontien van Moorsel baalt er als een stekker van dat de NOS zo weinig doet met vrouwensport. Dat zegt ze vandaag in De Telegraaf. Van Moorsel kan zich eraan ergeren. “Als je ziet hoe hard vrouwen nu fietsen en hoe spectaculair die koersen zijn, vind ik het belachelijk dat ze zo weinig aandacht krijgen. Dit weekeinde eindigt de Tour de France. Iedereen heeft daarnaar gekeken. Marianne Vos won ondertussen de ronde van Italië, waarvan we dus echt niets op tv zagen.

Zelfs de Tour de France-talkshow De Avondetappe besteedde er volgens Van Moorsel weinig aandacht aan. “Ja, een flits in de Avondetappe bij Mart Smeets omdat ze daar was uitgenodigd. Dat doet me pijn. Het is toch hartstikke frustrerend als je als sporter dag en nacht bezig bent en daarvan niets terugziet?!

Dan denk ik: Kom op, NOS! Kom op, Eurosport! Laat nou eens meer van die vrouwensport zien. Zolang wij geen zendtijd krijgen, is het voor een bedrijf minder aantrekkelijk om me te sponsoren. Als ik een man was geweest, was ik nu financieel onafhankelijk geweest.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen