Evert Santegoeds: ‘Peter Jan Rens, wat een lul’

Evert Santegoeds vindt het bezopen dat Peter Jan Rens suggereert dat hij zo veel schrijft over de gevallen ster, omdat Rens zijn verliefdheid nooit zou hebben beantwoord. Dat heeft de Privé-baas laten weten op Radio 538. Santegoeds, die naast zijn werk voor Privé ook te zien is op SBS 6, vindt het een bizar verwijt. “Ha ha ha, wat een lul“, lacht hij. “Nee, ik ben niet verliefd, en niet geweest ook. Hij woont nu op een camping, waar ik nu ook gewoond had, als hij wel gehapt had. Ha ha ha.”

Rens stelde in het interview ook dat Santegoeds hem ooit probeerde te paaien met een boek over kunstschilder Kazimir Malevitsj. “Ik heb het opgezocht, hij heeft het over een boek dat ik 25 jaar geleden heb gegeven aan Peter Jan Rens. Een catalogus van een voorstelling, waar hij fan van was.”

Dat was tijdens een interview, aldus Santegoeds. “Normaal neem je bloemen mee en naar Peter Jan Rens nam ik de catalogus mee. Dat wordt nu uitgelegd als één grote liefdesverklaring. Dat geeft alleen al hoe gek die man 25 jaar geleden al moet zijn geweest dat hij dat erachter zocht.”

Santegoeds heeft de laatste tijd veel geschreven over Rens. “Vooral om Nederland te waarschuwen voor zijn praktijken. Hij laat mensen met schulden achter. Hij heeft de nodige schuldeisers en deurwaarders achter zijn broek aan zitten.

Die man profiteert nog steeds voor zijn naam en dat moet eens stoppen. Ik word nog steeds gebeld door mensen die geld van hem krijgen. Hij heeft er één grote puinhoop van gemaakt.”

Peter Jan Rens heeft zowel voor de Publieke Omroep, RTL als SBS gewerkt. Zijn laatste tv-optreden was in Sterren Springen op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen