‘Tv heeft impact, krantenstukje is tweedehands’

Foto: RTLErik Mouthaan vindt televisie een veel interessanter medium dan de krant. Dat vertelt de journalist in een interview met VARAgids. Mouthaan heeft voor het Limburgs Dagblad gewerkt. “Maar voor mij was duidelijk dat ik naar de tv wilde. Dat was mijn medium. Het is directer en komt harder aan dan een krantenstukje. Een beschrijving is tweedehands, het laten zien heeft veel meer impact. Als kind zoog ik alles wat op tv kwam als het ware op. Heel leerzaam“, aldus de RTL Nieuws-correspondent.

Toch vindt Mouthaan niet alle tv-series even goed. “Rond de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen was er een overdaad een programma’s over dit land op de Nederlandse tv. Hartstikke leuk dat Geert Mak en Maarten van Rossem werden ingevlogen, maar dan bedenkt een onderbetaalde redactie drie onderwerpen en dat is het.

Ik probeer bredere trendverhalen te maken over wat er aan de hand is in Amerika. Daardoor hoop ik dat kijkers mij vertrouwen. Dat ze zien dat ik hier woon en leef en daarom beter begrijp wat er echt speelt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen