SBS 6 houdt Piet Paulusma binnen bij onweer

Foto: SBSSBS 6 heeft Piet Paulusma verboden om zijn weerbericht ooit nog midden in het onweer op te nemen. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Paulusma doet zijn praatje altijd vanaf locatie. “De meest bizarre ervaring was een onweersinslag tijdens de opname. Terwijl ik mensen bij onweer altijd adviseer veilig naar binnen te gaan, stonden wij buiten opnames te maken. Met paraplu. Dat moet je dus nooit doen, hè? Er klonk een knal en direct daarna stonden we midden in een witte explosie.

Dat was even goed schrikken, aldus Paulusma. “Ik keek omlaag om te zien of ik in de fik stond. Maar nee: het vuur zat op de paraplu en de camera sloeg uit. Ik kreeg het koud en had ineens koppijn. Mijn hart in mijn keel. Ik zag er niet uit.

De live-uitzending maakte Paulusma af. “Maar daarna heb ik nog lange tijd last gehad van tintelingen in mijn benen. Van de huisarts kreeg ik vitaminepillen voor het herstel van de zenuwen die een stroomschok hadden gekregen.

Toen heb ik SBS 6 moeten beloven nooit meer met onweer buiten te gaan draaien“, besluit hij.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen