Nederland zit klaar voor Oranje – Mexico

Foto: NOSHet Nederlands elftal speelt zijn achtste finale vanavond tegen Mexico. De aftrap is om 18.00 uur en de verwachting is dat er dan opnieuw meer dan 8 miljoen tv-kijkers aan de buis gekluisterd zitten. Als Nederland – Mexico de door 8,1 miljoen mensen bekeken groepswedstrijd van de mannen van Oranje tegen Chili van afgelopen maandag overtreft, dan komt de match terecht in de top vijf meest bekeken voetbalwedstrijden ooit. Daar is Nederland – Chili op dit moment nog hekkensluiter van.

De kijkcijfer top vijf wordt aangevoerd door de wedstrijd Portugal – Nederland (halve finale EK 2004) en Nederland – Spanje (finale WK 2010), die allebei uitkwamen op een score van 8,512 miljoen kijkers. Uruguay – Nederland (halve finale WK 2010) sluit de top drie af met bijna 8,5 miljoen kijkers.

De enige andere wedstrijd die het duel tegen Chili voor zich moet dulden, is Portugal – Nederland (achtste finale WK 2006) met bijna 8,3 miljoen kijkers.

Het gaat hier in alle gevallen om het gemiddelde aantal kijkers in de thuissituatie. Mensen die op pleinen of in kroegen kijken, worden niet meegerekend. Maar die zijn er ook op deze zondag veel. Zo staat het Amsterdamse Museumplein deze zondag naar verwachting bomvol.

Om 17.00 uur begint de voorbeschouwing van Nederland – Mexico.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen