Jack Spijkerman komt terug op Humberto-rel

Foto: Nick van OrmondtJack Spijkerman kwam donderdag in VI Oranje terug op de rel die ontstond toen hij Humberto Tan vorig jaar ‘niet alleen donker, maar ook nog dom’ noemde in RTL Late Night. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Spijkerman wordt er nog steeds mee geconfronteerd. “Ik kan dat nu eindelijk een keer rechtzetten. Humberto zei in het begin: ‘Jack, je zit in de uitzending met twee lesbiennes, een homo, iemand uit Twente en een donker iemand, je bent de enige normale aan tafel’”, memoreert hij.

Daar kwam Spijkerman later op terug. “Aan het eind van de uitzending gaf hij bewust allemaal foute antwoorden op vragen en toen zei ik: ‘Niet alleen donker, maar ook nog dom.’ Dat sloeg op die eerste opmerking van hem zelf.”

Het was dus niet racistisch, meent Spijkerman. “Dat hebben ze in De Wereld Draait Door alleen verknipt. Jongens, je gaat mij toch niet betichten van racisme. Dat is uit elkaar geknipt. Humberto ken ik heel goed en we komen op elkaars feestjes. Ik ga toch niet zomaar tegen iemand zeggen: ‘Je bent donker en dom.’”

Ik kreeg bedreigingen dat ze me keel zouden doorsnijden. Natuurlijk is het een mislukte grap, maar je mag bijna geen mislukte grap meer maken of ze komen je opzoeken.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen