Gordon: ‘Niemand geloofde dat bijstandshow echt was’

Geen enkele televisiekijker geloofde dat Gerard Joling en Gordon écht een maand lang op bijstandsniveau leefden in een arbeiderswijk voor hun tv-programma Effe Geen Cent Te Makken. Dat heeft Gordon laten weten op 3FM. Gordon is veel enthousiaster over hun nieuwe show Waarheen Waarvoor. “Het is zo mooi om het contrast te zien met het vorige seizoen, wat een beetje gekunsteld was en we zogenaamd geen geld hadden“, aldus Gordon, die zich flink leek te verspreken.

Op de vraag of het dan niet echt was, antwoordde Gordon: “Natuurlijk hebben we daar bij budget geleefd, maar niemand gelooft dat gewoon. Dat gelooft geen hond. Het was absoluut echt, maar mensen geloven het niet, weet je wel. Ze weten toch wel hoe wij zijn.”

Hun nieuwe show is volgens Gordon wél echt. “Wat we nu doen, is meer de diepte in met de mensen. Meer verhalen halen en echte mooi gesprekken. Het is het allermooiste televisieprogramma wat ik ooit heb opgenomen, serieus. Het is zo indrukwekkend.

Toch zit er volgens hem ook humor in. “We hadden een vrouw met twee tanden en toen vroeg Gerard aan haar: ‘Hoe lang doe jij met een tube tandpasta?’ Dan kun je mij opvegen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen