Alexander Klöpping gewend aan bekendheid

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 10:21

Alexander Klöpping is er inmiddels aan gewend dat hij een bekende Nederlander geworden is. Dat vertelt de internetexpert van De Wereld Draait Door in het AD. Klöpping werd bekend aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. “Ik had er in de eerste jaren moeite mee. Voelde me op een nare manier bekeken, dacht dat mensen in restaurants mijn gesprekken afluisterden. Ik begon festivals en concerten te mijden. Maar ik heb leren omgaan met rare reacties“, vertelt de deskundige. 

Het went volgens Klöpping. “Dat ze staren, naar me roepen, het went. En ach, als ik een tijdje niet op tv ben, vergeet iedereen me vast weer.

Voor zijn tv-optredens is hij overigens niet nerveus. “De ongemakkelijkheid die ik nog steeds voel bij vrouwen, voel ik niet bij een tv-optreden of een pitch bij een grote directeur.

Bij DWDD ben ik relaxed. Maar ik bereid me wel goed voor, hè? Met zo’n onderwerp kan ik een dag bezig zijn.
13 Reacties op “Alexander Klöpping gewend aan bekendheid”


 1. Nick

  Kwal met kakstem.

 2. Eduard

  Je bent al snel een deskundige bij velen. Want de meesten weten maar bar weinig van computers. Vind deskundige wel een te groot woord in deze. Maar vind het wel knap van deze jongen dat hij bekendheid geniet en zijn toekomst verzekerd is.

 3. kampie

  Nick
  Mon 30 Jun 2014 om 10:26

  ja, jij spreekt hem dagelijks om daar over te kunnen oordelen.

  ps: Mc kan beter stoppen met dat forum gedeelte. Bij elk bericht staan er een paar te wachten om als eerste wat inhoudsloos, puberaal geschreeuw te posten. Maakt niet uit wat de inhoud van het artikel is! Sneu!

 4. Henk

  @kampie

  Ondanks dat ik het met je eens ben, maak je je zelf schuldig aan inhoudloze posts, dus heel serieus kunnen we je klaagzang ook weer niet nemen.

  Alexander doet het goed, maar dat het een omhooggevallen kwal is, dat is zeker waar. En voor kampie: Ja, ik spreek ‘m wel vaak genoeg om daarover te oordelen. Er is maar 1 visie, en dat is Alexanders visie, daar mag je wat hem betreft niet of twijfelen.

  Overigens zo deskundig is hij niet, wie kan zich nog dat gênante optreden in dwdd herinneren, waarin hij 10min lang predikte dat conventionele televisie dood was?!

  Hoeveel mensen keken er gisteren ook alweer naar Voetbal?!?!?!

 5. Aiden

  Er keken veel te veel mensen naar voetbal gisteravond. Ik niet hoor. Ik heb naar het R-T-L nieuw gekeken op mijn favoriete zenden. Die PO kan de pot op.

 6. T.E.D.

  @ Henk

  Nee jij bent echt deskundig bezig nu?! Iedereen die zegt dat convensionele televisie dood is, zegt er bij dat dit geld voor alle niche zenders. De kleine doelgroep zenders (alles behalve (ned1, RTL en SBS6)

  Actualiteiten, sport en live tv zal altijd zijn charme houden en een publiek hebbben.

  Netflix (en soort genoten) veranderen zeker wel de wijze waarop (door de jongere generaties) series, films en documentaires bekeken worden.

 7. Henk

  @T.E.D

  Mij heb je niet horen zeggen dat ik ‘deskundig’ bezig ben, dus wat is je probleem? Daarnaast is er een groot verschil tussen televisie dood verklaren (tot vele malen aan toe), en een logische verandering van het televisielandschap.

  Wat je zegt over ‘niche’ zenders klopt ook niet helemaal, het zijn juist de kleine zenders waar nog kansen liggen, al komt dat in Nederland (nog) niet goed uit de verf, vooral wegens budgettaire redenen, in het buitenland ligt dat anders, en zijn het juist deze zenders die een grote présence hebben in nieuwe media.

  Al bij al is het gewoon een feit dat de algehele televisiesector is gegroeid, en niet dood is (mijn originele punt).

 8. T.E.D.

  @ Henk

  De niche zal als eerste vervallen naar on-demand. De beperkte doelgroep weet haar interesse toch wel te vinden en het zelf bepalend wanneer je dit kan kijken is daarin toch het fijnst

  Dingen die de massa aanspreken worden de volgende dag besproken bij het koffiezetapparaat, dit zal dus het langst succesvol zijn op de traditionele televisie.

  Daar naast een wk voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal aanhalen om te bewijzen dat traditionele tv nog niet over is, is natuurlijk het domste wat je kan doen.

  Een unieke situatie aanhalen die zich enkele keren per 2 jaar voordoen op dit medium., en dan ook nog eens live is (mensen moeten het dus perse dan kijken om te kunnen ervaren) slaat natuurlijk nergens op.

  Het gaat om de reguliere programma’s met minder urgentie, die programma’s zie je steeds vaker het goed doen via het internet, en minder op de tv. Een proces wat zich de komende 10 jaar in een steeds verder versnellende vorm tot in extreme proporties uit zal breiden.

  Tv zal het (net als de radio destijds) best allemaal overleven, maar het zal mee moeten met de huidige tijd. En zich zelf op nieuw uit moeten vinden!

 9. Alexander Klöpping

  Wie is dit ? Nooit gezien.

 10. Ams

  @T.E.D

  Zelfs als je die grote evenementen buiten beschouwing laat, kijken er nog snteeds meer mensen naar televisie dan ooit.. Voor de rest vindt ik het opvallend dat jij als enigste in de grote glazen bal kan kijken, en dus blijkbaar de toekomst kan voorspellen.

 11. anonie

  Ik heb geen hoge pet van hem op afgaand op zijn deskundigheid in DWDD. En hij komt erg arrogant over op TV. Belerend vaak ook.

 12. T.E.D.

  @ Ams

  Uit alle onderzoeken blijkt dat de jeugd steeds minder tv kijkt en een van de moeilijkst te bereiken doelgroepen is.

  Als je logisch na denkt dat deze jeugd de toekomst heeft en oudere doelgroepen uit sterven dan is dit een patroon wat een steeds grotere impact op de televisiemarkt zal hebben.

  Ik heb geen glazenbol nodig om een beeld van de toekomst te kunnen schetsen, een interpretatie vormen van de feiten is voldoende ;-)

 13. Anonymous

  @anonie, ik vind ‘m niet arrogant, eerder sympathiek, maar hij is inderdaad verre van deskundig. Sterker nog, hij zit er soms helemaal naast. Daarnaast loopt hij nogal achter. Een dag voorbereiding zou voor een deskundige niet nodig moeten zijn maar bij hem is het vaak niet voldoende.

  Het lastige blijft natuurlijk dat deskundigen op dit gebied vaak geen tv materiaal zijn dus ik begrijp wel dat ze hem als vriend van het programma dan steeds uitnodigen. Misschien is het alleen beter om de voorbereiding met een echte deskundige te doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.