Waylon: ‘Ilse DeLange wil geen vast duo vormen’

Foto: Dirk-Jan van DijkIlse DeLange is na het grote succes op het Eurovisie Songfestival alleen op een Europese tournee, omdat ze geen vast duo wil vormen met Waylon. Dat zegt de zanger vandaag op Facebook. DeLange duikt overal in Europa op zónder Waylon, wat in de media de nodige vraagtekens opleverde. “Ik had me wel voor langere tijd aan The Common Linnets kunnen en willen verbinden, als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren“, zegt Waylon in reactie op de commotie.

De twee zijn het oneens. “Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen. Dat heeft niets met geld te maken, maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solo-carrières voorlopig in de koelkast zouden zetten.

Tegen de media zegt DeLange continu dat Waylon ’te druk’ is, maar dat is niet waar. “Ilse is vrij om met The Common Linnets, zoals zij het in eerste instantie bedoeld heeft, vanuit een wisselende samenstelling te gaan toeren. Uiteraard smaakte het internationale succes heerlijk en was het goed werken met Ilse en haar band.

The Common Linnets is een project van DeLange. “Zij heeft het bedacht en het is ook altijd duidelijk geweest dat dit in een wisselende samenstelling zou zijn.

Het enorme Songfestival-succes kwam toch onverwacht. “Het maakt dat je opnieuw moet gaan kijken naar gemaakte afspraken.

Waylon wil meer en ziet het niet zitten om op promotietournee te gaan als er voor hem niets in zit. “Voor mij lagen en liggen er een hoop verplichtingen de komende periode met het uitkomen van mijn nieuwe album Heaven after Midnight in september.”

Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse. Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit keuzes zijn die ik niet zomaar kan nemen en ook niet alleen.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen