Utopia was bijna RTL 5-programma

Foto: RTLHet scheelde een haar of SBS 6 was haar meest bekeken vooravondshow ooit misgelopen. Producent John de Mol verkocht Utopia bijna aan RTL 5. Dat schrijft het AD vandaag. De Mol is mede-eigenaar van SBS, maar begon vorig jaar toch gesprekken met RTL, vanwege de verstoorde relatie met mede-eigenaar Sanoma. Naar verluidt vond dat bedrijf Utopia te duur. “Toen we naar RTL stapten, zei SBS ineens: ‘Laten we het tóch maar doen“, zei de mediamagnaat gisteren in Hilversum.

De spanningen tussen De Mol en Sanoma liepen vorig jaar flink op, omdat Sanoma volgens De Mol niet wilde investeren in SBS. Daarop probeerde hij de Finnen uit te kopen.

Utopia is vaak het meest bekeken SBS 6-programma van de avond.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen