RTL-weerman Reinier begint eigen tv-zender

Foto: SBSReinier van den Berg, weerman van RTL, komt met een eigen televisiezender over duurzaamheid. Op 10 oktober moet het 24-uurskanaal Ecoland.tv van start gaan. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Van den Berg weet in dit stadium nog niet of hij bij werkzaam kan blijven als weerman bij RTL. “Ergens hoop ik van niet. Dat heeft alles te maken met de wens dat deze zender een succes wordt. Ik hoop dat ik het zo druk krijg dat ik met het andere werk moet stoppen.”

Zijn tv-kanaal gaat voor, aldus Van den Berg. “Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat er nog veel meer aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en rentmeesterschap. Maar mijn hart ligt ook bij het weer, gelukkig hoef ik daar voorlopig niet mee te stoppen.”

Bovendien, er komt op Ecoland.tv ook een weerbulletin, maar dan natuurlijk wel in combinatie met het onderwerp waar de zender op drijft”, vertelt hij.

Van den Berg werkt samen met Rob Overman en Robert Rutten van het tv-kanaal Brava. “Deze heren weten de weg in de televisieland. Misschien is het daarom allemaal zo snel gelukt.

Toch begint het nu pas echt. “24 uur een zender vullen is veel. We gaan dan ook heel breed. Van documentaires tot speelfilms, van talkshow tot sport. Van buurtniveau tot internationale projecten. Wij hebben de ambitie om een zender te worden waar je alles ziet.

Het gezicht van de zender wordt Van den Berg zelf. “Wat ik zeker zal doen is het opnieuw leven inblazen van ’omroeper’, zoals je deze vroeger op Nederland 1, 2 en 3 zag. Ik geloof er namelijk in dat het heel interessant is voor de kijker als binnen twee minuten een film of een documentaire eerst wordt ingeleid.”

Van den Berg hoopt dat alle grote kabelaars zijn zender op 10 oktober hebben opgenomen in hun pakket.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen