Koen de Regt: ‘Geen luxe leven in Zuid-Afrika’

Koen de Regt mag voor zijn nieuwe job als Afrika-verslaggever van RTL Nieuws dan wel in het warme Zuid-Afrika gaan wonen, maar ruimte voor ontspanning is er niet veel. Dat stelt hij op Radio 538. De Regt heeft geen nieuwe zwembroek gekocht. “Ik heb helemaal geen tijd om te gaan zwemmen. Ik moet zo hard werken. Ik ben freelance correspondent, hè, ik moet al mijn centjes bij elkaar harken. Ik moet ook heel veel reizen elke keer. Het is erg ingewikkeld, joh. Ik ben al lang blij als ik het een beetje red.” 

De planning is dat De Regt eind augustus vertrekt. “Ik wil eigenlijk half september mijn eerste verhaal op het RTL Nieuws hebben. Maar zodra er wat gebeurt, kunnen de plannen ook wijzigen, dat ik er half augustus heen moet.”

Zuid-Afrika is overigens nog niet honderd procent zeker zijn nieuwe woonland. “Mijn vrouw moet nog een baan krijgen. We moeten in Johannesburg of Nairobi zitten, omdat daar nu eenmaal de meeste vliegtuigverbindingen zijn met de rest van Afrika. Maar Johannesburg heeft de meeste kans.

De Regt heeft er zin in. “De bedoeling is dat ik minstens elke maand naar een ander land in Afrika ga en dat betaalt. Iets mooiers kun je niet krijgen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen