Femke Halsema wil niet als oud-politicus op tv

Foto: Harold PereiraTijdens verkiezingstijd verschijnen altijd allerlei oud-politici op televisie, maar Femke Halsema heeft geen zin om daar ook aan mee te doen. Dat vertelt de voormalig GroenLinks-leidster vandaag in De Telegraaf. Halsema heeft de politiek vaarwel gezegd. “Ik ben heel beslisvaardig. Stoppen is stoppen. Ik ben nog lid van GroenLinks, maar ik kom absoluut niet op tv opdraven tijdens verkiezingen zoals dat hele circus van oudpolitici. Ik ben ook te jong om een mastodont te zijn.” 

Wel is ze binnenkort op tv te zien met haar eigen tv-reeks Seks en de Zonde. “Ik wil graag laten zien en horen wie die moslima’s zijn over wie we het steeds hebben. Want het debat, over hoofddoekjes, over zwemmen, gaat vooral óver hen. Maar hoe staan ze zelf in het leven?

De vergelijking met haar GroenLinks-voorganger Paul Rosenmöller, die ook tv ging maken, ligt voor de hand. “Maar Paul heeft een hele andere rol, hij is jaren in vaste dienst geweest van de IKON als presentator. Ik spreek hem geregeld, maar niet om tv-tips te vragen.”

Ze maakt een serie die ergens over gaat, aldus Halsema. “Ik heb nou eenmaal naamsbekendheid en dus een platform om daarmee iets te doen. Een tv-programma als Sterren springen is niet mijn ding.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen