Claes Iversen werkte 175 uur aan jurken Ilse DeLange

Foto: Dirk-Jan van DijkIlse DeLange draagt tijdens haar optreden op het Eurovisie Songfestival een jurk van Claes Iversen. Dat heeft de TROS vandaag laten weten. Iversen heeft twee jurken ontworpen, een wit en een zwart exemplaar. “De sfeer is jaren 60, Brigitte Bardot-achtig, nostalgisch en retro. Vanuit de gekozen schetsen zijn proefmodellen gemaakt, deze zijn toen doorgepast en daaruit zijn de finale versies gekomen. Claes heeft samen met zijn team tussen de 150 en 175 uur aan de jurken gewerkt.” 

DeLange heeft ervoor gekozen om met de witte jurk het podium in Kopenhagen te bestijgen. “Het gaat hierbij om een kort romantisch jurkje met een ‘girly vibe’ in jaren 60 sfeer met een ronde open hals en 3/4 mouw, met geplooide bolle rok boven de knie.”

De witte jurk is gemaakt van organza, geborduurd met bloemen met daaroverheen een 3D effect van met de hand geappliceerde, geborduurde bloemen.

De zwarte jurk, waarop 2.000 zwarte en donkerbruine kristallen zijn verwerkt, draagt DeLange aankomende zondag tijdens de Openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival.

Ik vind het een grote eer om Ilse DeLange te mogen kleden voor dit grote evenement. Het feit dat het festival plaatsvindt in mijn vaderland Denemarken, maakt het nog bijzonderder“, aldus Iversen.

Jan Boelo heeft getekend voor de outfit van Waylon. Het gaat hierbij om een custom made leren broek, een katoenen overhemd met een velours jasje gemaakt van een vintage stof, met daarin een speciale print verwerkt.

Het jasje zal in combinatie met het licht op het podium een speciale look geven. De hele outfit is zwart met oud zilveren accenten, zoals grote knopen op de broek en oude guldens om de hoed. Boelo is in totaal bijna twee weken met de outfit bezig geweest.

Tijdens de tweede repetitie van het duo op het podium in Kopenhagen, vanavond om 18.45 uur, zullen zij deze outfits voor het eerst aan het grote publiek tonen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen