Catherine: ‘Van Gaal veegde reet af met contract’

Geplaatst op Fri 02 May 2014 om 14:24

Foto: Dirk-Jan van DijkCatherine Keyl vindt het jammer dat haar ‘prachtige tijdschrift’ Catherine is stukgelopen op de samenwerking met Annemarie van Gaal. Dat vertelt de presentatrice in VARAgids. Van Gaal, ook bekend als de financieel deskundige in de RTL 4-show Geen Cent Te Makken, gaf het blad uit. “Ik heb op een bepaald moment de boeken laten controleren en daaruit bleek dat we een enorme huur moesten betalen. Ik vond dat raar maar Annemarie zei: dat is een normaal bedrag voor Amsterdam.” 

Al snel kwam de aap uit de mouw. “Toen ontdekte ik dat het pand dat we huurden eigendom van Annemarie was.

Het was voor Keyl geen lucratief project. “Ik heb nul cent gekregen. Ik dacht alles goed geregeld te hebben en had het van tevoren in een contract bij een advocaat laten vastleggen.

Maar ja, als iemand z’n reet met zo’n contract afveegt, dan houdt het op.
37 Reacties op “Catherine: ‘Van Gaal veegde reet af met contract’”


 1. Pia

  Denk dat Annemarie van Gaal een iets ander verhaal heeft. En de waarheid ligt vast in het midden. Misschien eerst het huurcontract lezen voor je tekent…

 2. André

  Dus Annemarie heeft nu wel een paar centen te makken. Toch wel een bijzondere manier om aan je geld te komen. En wat zegt Annemarie op dit verhaal? Hoor, wederhoor?

 3. Grumpy

  Geld … altijd voer voor discussie, vooral achteraf …

 4. Je

  Wat een journalistiek op deze site; hoor wederhoor is hier niet van toepassing.

 5. Henk F.

  Annemarie is een sloerie, dat is algemeen bekend in het wereldje, dus dit verbaast me allerminst.

 6. bas

  Pandje huren in Amsterdam is duur , niets nieuws dus . Dat het pandje van mevrouw van Gaal was doet daar niets aan af. Misschien beter de contracten moeten lezen mevrouw Keyl , of kwam het ook doordat te weinig mensen de zin ervan inzagen om dit blad te kopen. Ik gok het laatste.

 7. Paddy

  Waarom komt deze vrouw alleen maar in het nieuws om over haar gefaalde ondernemingen te praten? Dan weer dit, dan weer dat en het is nooit haar eigen schuld…

 8. T.v.B.

  Ik ben zeker geen fan van Catherine, maar in dit geval heeft ze gelijk. Annemarie van Gaal is een slimme (sluwe?) zakenvrouw en Catherine is echt bedrogen. Dat weet iedereen die in die periode met deze twee dames te maken had…

 9. John

  Annemerie van Gaal is een uitgekookte rechtse tante die kletst alsof ze de wijsheid in pacht heeft.

 10. Adam

  Van Gaal is een rasoplichter. Maar ja, het is haar ook met de paplepel ingegoten met haar verleden als bijstandstrekker.
  Dat zijn vrijwel allemaal parasiterende oplichters.

 11. Pia

  Zo… lekker kort door de bocht weer.

 12. Willem

  Pia is er al net zo een.

 13. emma

  Als het zo allemaal is zoals het er staat dan had ze maar alles beter moeten vast leggen. Als je niks van zaken af weet dan moet je daar ook niet mee bezig houden of alles goed na laten kijken door een goede advocaat.

 14. Boladão

  Annemarie is een topper. En iedereen die iets tegen haar heeft moet hier komen dan kan die een pak rammel van mij krijgen! (Dit geldt niet voor Catherine want dat vind ik ook een vakvrouw).

 15. Adam

  @ Boladão:
  Geef je adres maar.

 16. Boladão

  Alexanderstraat 14 Groningen

 17. Adam

  Dan niet, lafaard.

 18. Anonymous

  Als je thuis een blad aan je kont kunt afvegen kun je thuis toch ook een blad makeN Dat scheelt een muur aan huur

 19. Anonymous

  Ik had altijd hoog staan ,maar na de laatste serie geen cent te makken komt ze met iets van overstappen waar ze nu pagina grote advertenties in de kranten heeft ,ze doet het met een dubbele pet op.

 20. Sven L.

  Waarheid ligt bij dit soort verhalen altijd in het midden, perceptie van afspraak aan de ene kant versus interpretatie van andere kant: hier kom je nooit uit.

  Van Gaal is wel een harde tante idd, heeft haar fortuin oa. te danken aan de verkoop van haar aandelen bij Derk Souer Media. Maar zou haar niet als leugenachtig willen betitelen.

 21. T.v.B.

  Niet leugenachtig? Dan heb je blijkbaar nooit met haar gewerkt (en ik wel, vandaar dat ik weet waar ik over praat). Keihard die vrouw. Prima hoor, maar ze maakt een ris slachtoffers onderweg waar je U tegen zegt. Inclusief Catherine. En dit geval ligt nog veel gecompliceerder dan alleen de huur van dat pand, er is met nog veel meer gerommeld door mevrouw van Gaal…

 22. Barbarella

  @T.v.B.
  Als je A zegt, zeg dan ook B, fantast.

 23. Anonymous

  Hallo buurman bent u nog geil

 24. T.v.B.

  Dag Barbarella, ik begrijp niet waar je op doelt met je A en B zeggen. Ik bevestig alleen het verhaal van Catherine. Ik ga zeker niet in details treden op een dergelijk anoniem platform om ene ‘Barbarella’ te plezieren. Geloof me of niet, lekker belangrijk. Enough said.

 25. Wie is de Mol?

  Erg eenrichtingverkeer dit. Wat is het verhaal van Annemarie van Gaal? Zakenvrouw, dus misschien wat harder. Maar daar is niks verkeerds mee. Behalve als je op het tere zieltje van Cath stapt.

 26. variabel

  Waar zou deze Van Gaal het rommelen geleerd hebben? Catherine zou een contract driemaal moeten lezen alvorens te tekenen. Dat heb je altijd, ga je met iemand in zee, dus in het volste vertrouwen, dan kom je altijd van een kouwe kermis thuis. Maar, waar twéé kijven hebben twéé schuld.

 27. Anonymous

  keyl is echt alleen maar uit op publiciteit, zooo sneu!

 28. @Peter1

  Zijn dat niet alle bekende Nederlanders, ze willen zo graag in de blaadjes
  mediasites, zelfs in het blaadje van de supermarkt, maar wat geeft dat
  dat hoort er gewoon bij , het is wel de kans om brood op de plank te krijgen
  , en er bij te blijven , de meeste zitten werkloos thuis , of hebben mondjesmaat werk, Maar de publiciteit opzoeken is voor vele noodzaak!

 29. Pieter

  Ja ja, die Annemarie komt niet voor niets aan zoveel poen.
  Is gewoon een gehaaide tante, en die is Catharine te slim af geweest omdat die pas achteraf gaat controleren war ze voor getekend heeft….

 30. gtstfites

  van Gaal moet ik meteen aan Louis denken.

 31. Barbarella

  T.v.B. probeert indruk te maken. Helaas… Mislukt, knullie.

 32. Anonymous

  keyl is zelf een keiharde tante!

 33. Floort123

  Aan de ene kant intrigeert de persoon Annemarie van Gaal mij wel. Haar boeken vind ik ook erg prettig om te lezen. Echter aan de andere kant vind ik het jammer dat ze altijd zo ongenuanceerd denkt en handelt in haar programma’s. Mensen in het programma ‘dubbeltje op zn kant’ worden zomaar weg gezet als luie mensen die eens van de bank af moeten komen. De realiteit ligt vaak gecompliceerder (psychische ziekte, trauma’s, het gewoon niet meer kunnen opbrengen je ergens toe te zetten. etc.). Ik heb het idee dat Annemarie denkt dat ze door haar levenservaring wel weet hoe iedereen uit de problemen kan komen, maar vergeet dat haar methode (gewoon heel hard werken, 3 banen naast elkaar, etc.), niet een kant en klare oplossing is voor iedereen.

  Hoe de vork in de steel zit bij deze kwestie kan bijna niemand weten (behalve de oud-medewerker), dus waarom Keyl of Van Gaal zo veroordelen?

 34. Anouk

  Henry is ziek MC! Belachelijk dat jullie podium bieden aan dit soort mensen.

 35. Anonymous

  Het valt me van je tegen Henry dat je dat riedeltje niet over Catherine Keyl schrijft.

 36. Anonymous

  @Floort 123; ik heb die programma’s van Annemarie ook gekeken en zag regelmatig mensen in de problemen zitten waarvan de vrouw op een dag hinderden euro’s uitgaf aan het shoppen, vrouwen die niet meer dan 2 dagen wilde werken, vrouwen die helemaal niet wilden werken en zeiden dat hun man die 60 uur werkte maar een bijbaan moest nemen, mannen die hun auto niet wilde verkopen,mensen die rookten etc.
  Dus ik vind dat Annemarie heel vaak gelijk had als ze de mensen daar op aansprak.

 37. Floort123

  @Anonymous 19.53 Ja daar heb je gelijk in. Die gevallen heb je natuurlijk ook. Maar er zijn dus ook gevallen waarbij je niet te kortzichtig moet denken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.