AVRO maakt programma met opgestapte PVV’ers

De AVRO heeft met de opgestapte PVV’ers Hero BrinkmanRichard de MosLouis BontesJhim van BemmelMarcial Hernandez en Wim Kortenoeven een documentaire gemaakt over de partij van Geert Wilders. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. De oud-Kamerleden klappen uit de school over de partij. “In de documentaire Wilders Wereld geven voormalig PVV-Kamerleden een inkijkje in de cultuur van de PVV en daarmee in de persoon Wilders.”

In Wilders wereld beschrijven de oud-parlementariërs gedetailleerd hoe Geert Wilders de PVV leidt. “Met ijzeren hand, bijgestaan door ‘het politbureau’ Fleur Agema en Martin Bosma.”

De zes oud-PVV’ers waren lid van de fractie toen hun partij als gedoogpartner van het kabinet Rutte I in het centrum van de macht stond (2010-2012). De documentaire gaat dan ook in op de vraag welke motieven schuilgingen achter Wilders’ besluit om Rutte I ten val te brengen.

Wilders wereld is het verhaal van PVV-politici die met hoge verwachtingen toetraden tot de partij van Geert Wilders en steeds meer teleurgesteld in hem raakten. De meesten verloren hun idealen én tenslotte zichzelf.”

Wilders Wereld is zondag om 21.10 uur te zien op Nederland 2.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen