Albert Verlinde begrijpt vertrek Eén op Eén

Foto: Nick van OrmondtHet besluit om de dagelijkse interviewreeks Eén op Eén met Eva Jinek en Sven Kockelmann van de buis te halen, kwam voor velen als een verrassing. Toch kan Albert Verlinde begrip opbrengen voor het besluit. Dat heeft hij laten weten in RTL Boulevard. Het is een besluit van de baas van Nederland 2, dat vanaf 2015 andere programma’s wil programmeren op prime time. “Ik snap wel wat er zich aan het afspelen is“, aldus de showkenner in zijn programma.

Er is dit seizoen veel veranderd bij de Publieke Omroep, aldus Verlinde. “Nederland 1 is heel sterk geworden met De Wereld Draait Door, hoewel dat ook iets terugloopt. Dat heeft wel Nederland 3 leeg gezogen en Nederland 2 is ook erg verzwakt.”

Doordat Eén op Eén dagelijks op zender is, kan Nederland 2 niet variëren met de programmering. “De netmanager kan geen kant op als je iedere dag dezelfde programma’s hebt staan, dus die zal ook iets moeten doen om het marktaandeel op te krikken. Zijn eerste actie is deze: Eén op Eén verdwijnt.

Hoewel het programma aan het eind van het jaar nog even terugkeert, is het volgens Verlinde al over. “Als je aankondigt dat je gaat stoppen, denken heel veel gasten: waarom zou ik nog komen? Dat is trekken aan een dood paard.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen