Zapp wil traditie maken van kerstsoap

Kinderzender Zapp komt in december voor het eerst met een kerstsoap. Als het aan netmanager Suzanne Kunzeler ligt, wordt het een traditie. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Vrolijke Kerst met onder meer Jeroen Spitzenberger start op 6 december. “In Scandinavische landen zijn televisieverhalen voor de hele familie in de aanloop naar kerst al heel gewoon. Wij willen daar ook in Nederland een traditie van maken. Elk jaar gaan we een zelfgemaakt kerstverhaal vertellen.

Waar de soaps in Scandinavië al op 1 december beginnen, wacht Zapp totdat het Sinterklaasjournaal is afgelopen. “Aan dat instituut tornen we natuurlijk absoluut niet. Wel willen we het gevoel van het met de hele familie kijken ’s winters veel langer blijven vasthouden.

Dat was een diepgekoesterde wens van Kunzeler. “Wij vonden het écht jammer dat na 5 december het Sinterklaasjournaal stopte en de gewone programmering weer moest worden opgepikt. Dat is nu niet meer zo.

Ik hoop echt dat dit net zo’n instituut wordt als het Sinterklaasjournaal. Het zal de komende jaren natuurlijk moeten gaan groeien. Maar het verhaal van Vrolijke Kerst is zó mooi dat ik denk dat het een succes wordt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen