Voetbal International na de zomer ondertiteld

Foto: Studio KastermansVoetbal International is na de zomer ook te volgen door doven en slechthorenden. De live talkshow zal via teletekst worden ondertiteld. Dat heeft zakelijk directeur Sven Sauvé van RTL laten weten in een blog post. Steeds meer programma’s van RTL zijn ondertiteld, maar álles ondertitelen is volgens Sauvé nog niet haalbaar. “Wel beloof ik bij deze plechtig dat we met regelmaat programma’s aan de lijst toevoegen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van hun favoriete programma’s.”

Sauvé vindt het belangrijk om programma’s te ondertitelen. “Het feit dat mijn schoonmoeder slechthorend is, maakt dat ik me erg betrokken voel bij dit onderwerp. Ik had me alleen nooit gerealiseerd dat er meer dan 1,5 miljoen doven en slechthorende Nederlanders zijn.

Het is geen gemakkelijke opgave. “RTL zendt veel live programma’s uit en juist het ondertitelen van dit soort programma’s is zeer arbeidsintensief en daarmee kostbaar. Bovendien is de vaardigheid om live te ondertitelen complex en zijn er maar weinig partijen die de door ons gewenste kwaliteit kunnen leveren.”

Toch laat Sauvé zich door de kosten niet tegenhouden. “We zijn een commercieel bedrijf, maar wel een commercieel bedrijf waar hartstochtelijk gedreven mensen werken.”

RTL ondertitelt nu alle actualiteitenprogramma’s, comedy’s en dramaseries en het merendeel van de programma’s die op prime time te zien zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen