Regilio Tuur: ‘Ik heb het beste lijf’

Vanavond begint het veelbesproken tweede seizoen van Sterren Springen. Wie het grootste talent is moet blijken, maar één ding weet Regilio Tuur zeker: “Ik heb met 45 nog steeds het beste lijf van iedereen.” Zelfs atleten Jeffrey Wammes en Koen Verweij krijgen Tuur niet onzeker. “Koen is de man van het moment, de champ. Maar ik mag voor hem hopen dat hij er over twintig jaar zo uitziet als ik nu. Ik eet goed, ik drink niet, gebruik geen medicijnen en doe aan mindtraining.

Tuur is niet boos op medekandidaat Dikke Dennis, die een tattoo met ‘White Power’ op zijn borst had staan. “Ik ben het tegenovergestelde, de perfect opposite, van Dikke Dennis. Maar ik respecteer hem, en dat is wat hij mij ook doet.”

Ik had die ene tattoo onmiddellijk herkend. Ik woon in Amerika, wat denk je? Maar ik ben er niet over begonnen, ik wil niet dat iemand zich ongemakkelijk voelt. Ik heb er respect voor als je inziet dat je verkeerd bezig bent, dat stopt en zelfs probeert terug te draaien. Als hij dat doet, nou prima.

Maar winnen zal hij niet, zegt Tuur strijdlustig. “En ik? Dat is wel de bedoeling natuurlijk, ik ben toch nog steeds te veel sportman om niet te willen winnen. Maar ik heb mijn hele leven watervrees gehad. Ik heb al gewonnen als ik voor de ogen van mijn dochter loskom van die plank!

Sterren Springen is om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen