John van den Heuvel en Peter R. net twee oude wijven

Foto: Nick van OrmondtJohn van den Heuvel en Peter R. de Vries kunnen weer door één deur. Dat vertelt Van den Heuvel in VARAgids. De Vries werd in 2010 flink aangepakt in een Telegraaf-column van Van den Heuvel, maar inmiddels is alles pais en vree. “De verstandhouding is weleens minder geweest, maar die is nu prima. Onlangs hebben we weer eens een hapje met elkaar gegeten. Ja, dan zijn we net twee oude wijven: even het hele criminele circuit doornemen“, zo legt hij uit.

Tijdens hun theekransje werden ze betrapt door twee RTL’ers. “Er kwamen toevallig twee mensen van RTL binnen, die zeiden: ‘Hier moeten we een camera op zetten.’ Ja, dat zou ook een leuk programma zijn.”

Jaren geleden zaten de twee beiden achter Joran van der Sloot aan. Na de door 7 miljoen mensen bekeken Joran van der Sloot-show van Peter R. de Vries, bracht Van den Heuvel het boek Jorans Moordmysteries uit.

Dat kan prima, vindt Van den Heuvel. “Mijn aandacht voor Joran werd weer gewekt doordat hij dat meisje had vermoord in Peru. Ik heb in de gevangenis een gesprek met hem gehad, en dat was interessant genoeg om meer mee te doen.

Het is niet zo dat dat niet mag, omdat ‘hij al van Peter is’. We hebben geen onderlinge concurrentiestrijd, maar het is ook niet zo dat we maandelijks werkoverleg hebben om de markt te verdelen, haha!

Overigens ging de column uit 2010 over De Vries’ uitspraak dat het raar is dat Bram Moszkowicz PVV-leider Geert Wilders verdedigde. Van den Heuvel vond dat De Vries als een ‘verongelijkte kleuter’ reageerde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen