Jeffrey Wammes prijst Joey Spaan

Sterren Springen-winnaar Jeffrey Wammes was het meest onder de indruk van medekandidaat Joey ‘Matsoe Matsoe’ Spaan. Dat vertelt hij vandaag in Spits. Wammes dacht eerst dat Koen Verweij en Dave Roelvink zijn grootste concurrenten waren. “Uiteindelijk heb ik me het meest verbaasd over Joey. Die liet echt ongelooflijk vette sprongen zien. Hij deed bijvoorbeeld anderhalve contrasalto vanaf de tien meter plank. Dat had ik zelf nooit gedaan. Hij had de meeste lef van iedereen.

Gezien zijn turnachtergrond was Wammes al direct de gedoodverfde winnaar. “Er waren natuurlijk ook andere sporters bij, maar boksen en voetballen liggen iets verder bij schoonspringen vandaan dan turnen. Wat dat betreft heb je dus gelijk, ja.”

Aan de andere kant: Yuri van Gelder werd vorig jaar vijfde… Het ging dus wel om iets meer dan een vette sprong laten zien alleen“, zegt Wammes, verwijzend naar het showelement van het programma.

Hij deed vooral mee voor de aandacht. “Niet dat ik BN’er wil worden, maar ook voor het turnen kan het goed zijn, ook om sponsors te vinden. En er was ook het financiële aspect. Het is dus lastig om sponsors te vinden en met een programma als Sterren Springen verdien ik weer wat geld.

De Sterren Springen-finale trok zaterdag 1 miljoen kijkers naar SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen