SBS 6 zet Piet Paulusma terug in de spotlights

Foto: SBSNa acht maanden keert Piet Paulusma weer terug in de spotlights op SBS 6. Vanaf vanavond mag hij zijn weerpraatje weer dagelijks na het veel bekeken Hart van Nederland houden. Dat heeft de tv-zender vandaag bevestigd. SBS 6 brak in juli met haar historische traditie om Paulusma direct na Hart van Nederland te serveren. Door de weerman pas na Show Laat op te dienen, dus om 23.30 uur in plaats van 22.55 uur, ging hij van ruim 1 miljoen kijkers naar 300.000 kijkers.

Na acht minder bekeken maanden, kan Paulusma nu weer rekenen op een vertrouwde en sterke lead-in. “SBS heeft op veler verzoek Piet weer teruggebracht naar zijn oude vertrouwde plek“, legt een woordvoerster uit.

Met de verhuizing wilde SBS 6 Paulusma niet alleen meer uitzendtijd geven, ook wilde de televisiezender onderzoeken ‘of de flow van Hart van Nederland naar de late Shownieuws versterkend werkt’.

Dat is niet gelukt. “Het blijkt uiteindelijk geen groot effect te hebben.

Hart van Nederland, Show Laat en Piets Weerbericht trokken afgelopen week, zonder de verlate woensdaguitzendingen mee te rekenen, gemiddeld respectievelijk 799.000, 535.000 en 296.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen