Lieke’s Expeditie Poolcirkel geen succes op RTL 5

Foto: SBSHet blijft lastig voor RTL 5 om een groot kijkerspubliek te bekoren. Ook Expeditie Poolcirkel met Lieke van Lexmond is donderdagavond van start gegaan met magere kijkcijfers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 5 scoorde om half tien 265.000 kijkers en 4 procent marktaandeel met de start van het tweede seizoen van Expeditie Poolcirkel. De eerste serie afleveringen was in 2012 te zien bij de AVRO op Nederland 3. Toen wist de seizoenspremière 711.000 kijkers te boeien.

Het programma van Lieke van Lexmond wist nog minder kijkers te boeien dan het Britse realityprogramma Gênante Ziektes, dat direct ervoor 279.000 kijkers (3,6 procent) trok naar de jongerenzender van RTL.

Expeditie Poolcirkel stond eenmalig om half tien, zodat liefhebbers van het genre direct na de door 3,1 miljoen mensen bekeken Wie is de Mol-finale konden doorschakelen naar RTL 5. Vanaf volgende week begint het programma om half negen.

RTL 5 heeft de laatste tijd meerdere programma’s met magere cijfers in première zien gaan. Vooral The Hit op zondagavond is een kijkcijferdrama, met afgelopen week slechts 125.000 kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen