BN’ers zoeken naar God in Frankrijk

Foto: RTLHet nieuwe seizoen van Op Zoek Naar God met bekende Nederlanders DJ IsisLange FransZimra GeurtsMaik de Boer en Inge de Bruijn speelt zich af in een klooster op het Franse platteland. Dat heeft de EO vandaag laten weten. De EO belooft een ‘spraakmakende nieuwe serie’. “De vijf BN’ers dompelen zich onder in het Franse kloosterleven waar niemand tijdens de stilteretraite één woord zegt. En wie stil wordt, ziet zijn leven -of je nou wil of niet- aan zich voorbij trekken.”

Teleurstellingen, verslavingen, oude pijn die achter dikke muren was weggestopt. Het komt bij Maik, Isis, Frans, Inge en Zimra allemaal naar boven in het klooster, maar ook tijdens een uitputtende voettocht naar een eeuwenoude burcht.”

Volgens de EO is de zoektocht ‘persoonlijker en door de verschillende stiltereizen buiten het klooster uitdagender en confronterender dan ooit’. “Juist in de stilte en eenzaamheid komen gevoelens, gedachten en inzichten naar boven waar normaal geen ruimte voor is.”

Eenmaal per dag hebben de BN’ers over hun gedachten, gevoelens en de ontwikkelingen in hun spirituele zoektocht een gesprek met hun geestelijk begeleider. Buiten die ontboezemingen zijn ze een week lang doodstil.

Voor Lange Frans is de stilteretraite “een uitdaging en die ga ik nooit uit de weg”. Voor Inge de Bruijn “gebeuren hier zoveel positieve dingen. Ik ben wel klaar met het negatieve”. En Maik de Boer vraagt zich af: “Waar is mijn vader? Word ik wel geaccepteerd, zoals ik in het leven sta?

De eerste aflevering is op woensdag 7 mei, om 21.20 uur op Nederland 3.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen