AvroTros twijfelt over nieuwe naam

Hoewel AVRO en TROS sinds hun fusie naar buiten treden als AVROTROS, is het allerminst zeker dat die naam wordt gehandhaafd. Dat vertelt directeur Eric van Stade dit weekend in De Telegraaf. Van Stade wil deze naam behouden of juist iets compleet nieuws introduceren. “Dat weten we nog niet. Of we houden vast aan AVROTROS, of er komt iets helemaal nieuws voor in de plaats. Dus geen afgeleide van de huidige naam, zoals TRAVO of AT“, legt de voormalig SBS-baas uit.

Er wordt uitgezocht waar de organisatie goed aan doet. “Aan de namen AVRO en TROS zit een hele historie aan vast, is dat ballast of cultuurgoed? Daar denken we nu over na.”

Voorlopig blijven de meeste programma’s in elk geval nog een TROS- of AVRO-logo dragen. “Dat heeft ook te maken met de ledentelling in april. Daarna kunnen de merken en omroepverenigingen helemaal samensmelten.”

Er komt in elk geval een nieuw logo en een nieuwe slogan. Die van de TROS, ’De grootste familie van Nederland’ kent iedereen, maar ken je die van de AVRO ook? Nee? Het is: ’Verrijk je leven’.

Eh Eric, het is ’Verrijk je wereld’“, corrigeert een pr-dame die bij het interview aanwezig is. Van Stade: “Zoals ik al zei: het is tijd voor een nieuwe slogan die past bij de nieuwe organisatie.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen