American Idol breekt twaalf jaar oud laagterecord

Foto: EenVandaagHet gaat bergafwaarts met American Idol, de Amerikaanse versie van Idols. De talentenjacht, die is ingehaald door John de Mols The Voice, heeft met de laatste show een twaalf jaar oud laagterecord gebroken. Dat melden Amerikaanse media vandaag. In de hoop op hogere kijkcijfers is American Idol door tv-netwerk FOX verplaatst naar een nieuw tijdstip, maar daar scoorde ze slechts 8,4 miljoen kijkers. Slechts één aflevering, tijdens het eerste seizoen in 2002, trok nog minder kijkers. 

Analist Brad Adgate van onderzoeksbureau Horizon Media vindt het niet gek. “Een show die al zo lang op zender is, krijgt te maken met kijkersmoeheid.

Volgens Amerikaanse media is het goed mogelijk dat American Idol jurylid Simon Cowell terugbrengt, nu zijn show The X Factor van de buis is gehaald in de VS. Ook zou het aantal afleveringen kunnen worden teruggebracht van twee naar één per week.

American Idol haalde afgelopen week maar net de top 20 van meest bekeken programma’s. De lijst wordt aangevoerd door NCIS (17,1 miljoen), Dancing with the Stars (15,4 miljoen) en NCIS: Los Angeles (14,2 miljoen).

Op plek vier en zes staat The Voice met 13,5 miljoen kijkers op maandag en 13,3 miljoen kijkers op dinsdag.

Idols heeft in Nederland vier seizoenen gedraaid. De laatste aflevering was op 1 maart 2008.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen