RTL 4 wilde Jochem van Gelder op zaterdagavond

Jochem van Gelder, die deze week zijn contract met SBS 6 verlengde, was bijna terechtgekomen op de zaterdagavond van RTL 4. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Voordat Van Gelder begin 2012 bij SBS 6 uitkwam, sprak hij met de grote concurrent RTL 4. “Ik zou bij die zender op prime time zaterdagavond een familieprogramma met getalenteerde kinderen gaan doen. Maar die show werd vlak voor de finish neergeknald omdat ze betere formats hadden.

Van Gelder stapte in 2009 na twintig jaar op bij de NCRV. “De NCRV wilde me op projectbasis best houden, maar stelde me geen programma’s in vooruitzicht. Toen ik hoorde dat ik mocht gaan rondkijken bij andere omroepen, ben ik per direct gestopt om de eer aan mezelf te houden.”

En toen zei de NCRV opeens dat ik best nog verder had gemogen met Praatjesmakers. Ongelofelijk. Op dat bericht had ik maanden gewacht! Uiteindelijk werd ik ontboden bij de directeuren. De stoom kwam uit hun oren.

Ze vonden het schandalig dat Van Gelder was opgestapt, zegt hij zelf. “Een tijdje later hebben we elkaar toch weer een hand gegeven en zijn we in goede harmonie uit elkaar gegaan.

Toen RTL 4 hem niet wilde, ging Van Gelder rond bij alle andere omroepen. “In het jaar daarop ben ik iets te gretig en tevergeefs bij zo ongeveer alle publieke omroepen langs geweest. Mijn laatste hoop was gevestigd op SBS.

Toen ik stopte bij de NCRV was Talpa-baas John de Mol de eerste die mij belde om nieuwsgierig te informeren naar mijn ambities. Uiteindelijk heeft hij zich sterk voor mij gemaakt.

Volgende week vrijdag begint Van Gelders tv-show Wie Trouwt Mijn Zoon.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen