NPO wilde Paul twee jaar langer op zaterdag

Foto: VARA

Het vertrek van Paul de Leeuw van de zaterdagavond was zijn eigen keuze. De Publieke Omroep (NPO) wilde hem twee jaar langer behouden. Dat vertelt hij in het AD. De Leeuw zag dat niet zitten. “De Publieke Omroep wilde me nog twee jaar op zaterdag houden, maar ik heb zelf de beslissing genomen. Wilde ik eigenlijk al twee jaar eerder doen. Toen durfde ik het niet. Vreesde voor de omzet van mijn bedrijf en ook mijn ijdelheid speelde mee: ik kon toch niet zomaar het hoofdpodium verlaten?

Dat heeft De Leeuw nu wel gedaan. “Ik heb eerlijk tegen mezelf moeten zijn: mijn manier van tv maken voldoet niet meer aan de huidige eisen van de zaterdagavond. Dat er veel minder mensen keken bewijst het. Dan rest alleen een nuchtere constatering: ik ben te lang doorgegaan.

Nu is hij alleen nog in bijrollen op het scherm. “Laat mij maar even lekker in de marge. Ik heb nu plezier met de dingen waarvoor ik vijf jaar geleden geen tijd had doordat alles in het teken stond van de zaterdagavond.

Dit ritme pas ik voorlopig niet aan. Ik heb overal leuke contacten, maar werk per project. Ik heb geen enkele neiging om bij de VARA of bij RTL een vast contract te tekenen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen