Kijkcijfers Utopia blijven maar dalen

Utopia noteert deze week voor het eerst een weekgemiddelde van minder dan één miljoen kijkers. De vierde week wist gemiddeld 960.000 kijkers te boeien, goed voor 15,2 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kijkcijfers van de vooravondshow van SBS 6 blijven maar dalen. Gedurende de eerste week keken er gemiddeld 1,3 miljoen mensen (20,2 procent), in week twee waren dat er 1,2 miljoen (19 procent) en in week drie 1 miljoen (16,3 procent).

Overigens had SBS 6 voorafgaand aan de start van Utopia ook direct getekend voor 960.000 kijkers. Tot de start van de realityshow keken er op hetzelfde tijdstip namelijk slechts 300.000 mensen naar de zender.

Toch is de aanhoudende kijkcijferdaling zorgwekkend. Het programma moet nog een jaar op de buis blijven en week twee, drie en vier lieten dalingen van respectievelijk 9, 15 en 5 procent zien ten opzichte van de vorige week.

Producent John de Mol denkt nu na over het stoppen van de livestreams van de realityshow op internet, zodat de tv-uitzendingen actueler en dus spannender worden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen