Frans Bauer vroeg zelf om inkorten Bananasplit

Frans Bauer vindt het helemaal niet erg dat Bananasplit vanaf zaterdag nog maar een half uurtje duurt en niet meer uit de studio komt. Dat heeft de volkszanger laten weten op 538. Sterker nog: hij vroeg er zelf om. “Het was min of meer mijn eigen vraag. Ik ben ook heel blij dat ze daar gehoor aan hebben gegeven. We hebben vijf jaar lang Bananasplit gedaan op de manier waarop het twintig jaar geleden ook was en ik vond het tijd voor een nieuwe stap“, geeft het TROS-gezicht aan.

Die nieuwe stap betekent een locatieprogramma. “Er is nu gekozen voor een zaterdagavondprogramma van een half uur met alleen maar grappen. Het heeft meer snelheid en is meer 2014-proof.”

Toch waren de kijkcijfers van Bananasplit ook afgelopen seizoen erg goed. “Als ik terugkijk op de afgelopen seizoenen, mag ik niet klagen. Waar we mee terug gaan komen, is denk ik wel verrassend. Het is iets wat heel Nederland bezig zal houden.”

Het is een totaal andere Bananasplit als men verwacht. Het is heel eigentijds en de grappen zijn harder dan ze ooit waren. We slopen bijvoorbeeld een heel huis. Het is natuurlijk wel een eigentijds grappenprogramma.”

Bananasplit is zaterdag om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen