WK Darts helpt RTL 7 aan best bekeken maand ooit

RTL 7 heeft haar meest bekeken maand sinds de start in 2005 achter de rug. Dankzij het WK Darts kwam de mannenzender in december uit op een marktaandeel van 9,8 procent in haar doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Het WK Darts werd gisterenavond afgesloten met een torenhoge 2,1 miljoen kijkers, maar de rest van het toernooi was in december te zien. Toen werd er gepiekt op 1 miljoen kijkers, ook al erg hoog voor RTL 7.

De hoge scores van het WK Darts zijn voor een belangrijk deel te danken aan Michael van Gerwen. Hij werd gisteren voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen.

Andere opvallende scores van RTL 7 in december waren het Europa League-duel tussen PSV en Tjornomorets Odessa met 845.000 kijkers en een zenderaandeel van 22,2 procent en Voetbal International met op 16 december 926.000 kijkers en op 9 december een zenderaandeel van 22,0 procent.

Al met al kwam RTL 7 in 2013 uit op een zenderaandeel van 7,8 procent in de doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar, een evenaring van het recordjaar 2011.

Het vorige maandrecord van RTL 7 was 9,7 procent in juli 2013.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen