Aaf viel door de mand met Wie is de Mol-smoes

Aaf Brandt Corstius viel gelijk door de mand met de smoes die zij verzon voor haar deelname aan Wie is de Mol. Dat vertelt de schrijfster vandaag in dagblad Spits. De kandidaten van de AVRO-show, waarvan vanavond een nieuw seizoen begint, mogen voorafgaand aan de opnames niets zeggen over hun deelname. “Ik had gezegd dat ik in Indonesië een gastcollege ging geven over de Nederlandse cultuur. Ik dacht dat dat wel een goede smoes was“, aldus Corstius. 

Het werkte echter minder goed dan ze dacht. “Een vriendin van mij zei direct: ’Oh je doet mee aan Wie Is De Mol?’ Toen heb ik gezegd: ’Joh, daar word ik toch nooit voor gevraagd.’ Toen was de kous wel weer af. Eigenlijk vond ik het heel makkelijk om te liegen, haha.

Presentatrice Sofie van den Enk had het er lastiger mee. Zij vertelde men dat ze vrienden zou opzoeken in New York. “Ik hield overal rekening mee, dus als ik een whatsappje kreeg, dan dacht ik: hoe laat is het in New York? Is het logisch dat ik dan nu app? Je snapt, ik was blij dat het uitkwam dat ik meedeed, haha!

De enige andere kandidaat die last had met de smoes, was Susan Visser. “Ik had het voor mezelf te ingewikkeld gemaakt door tegen mijn vrienden iets anders te zeggen dan tegen collega’s en tegen familie wéér iets anders. Niet handig. Maar met wat moeite heb ik de leugens hoog kunnen houden.”

Wie is de Mol begint vanavond om 20.30 uur op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen