‘Wie is de Mol was bijna omgevallen’

Het programma Wie is de Mol had er door rampseizoen vier bijna niet meer geweest. Dat vertelt Angela Groothuizen, voormalig presentatrice van de AVRO-show, in weekblad Televizier. Tijdens de editie in Canada ging werkelijk alles mis, herinnert Groothuizen zich. “Er lag zo veel sneeuw dat het gevaarlijk was om de spellen te doen, de bekendmaking van de Mol viel in het water omdat een mast instortte, en op de avond van de eerste uitzending brak de Irakoorlog uit.”

Erger kon het niet, aldus Groothuizen. “Dat seizoen had het einde kunnen betekenen van Wie is de Mol. Bijna was het programma omgevallen. Ik heb heel erg mijn best gedaan het in stand te houden.

Tijdens de opnames van de eerste editie was Big Brother 1 een enorm succes in Nederland. “Wij hadden geen idee wie die mensen waren, maar we waren wel meteen bang dat we de slag hadden gemist.”

Tv was harder geworden met al die realityprogramma’s, en dan zouden wij er nog eens achteraan komen met dit nieuwe programma.

Toch bleek Wie is de Mol een succes. Tot de dag van vandaag. “Big Brother was baanbrekend, maar bleef eendimensionaal, terwijl De Mol een heel gelaagd spel is.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen