Giel Beelen nam NOS Journaal in de maling

Foto: VARA

Toen Giel Beelen nog niet zo bekend was, heeft hij het Achtuurjournaal flink in de maling genomen. Dat vertelt de radio-dj in TROS Kompas. Beelen had flink wat jaren geleden nog geen bekend gezicht. “Ik vond het fijne van de radio toen ik begon juist dat niemand wist hoe je eruitzag. Toen de NOS me ruim tien jaar geleden vroeg in het Achtuurjournaal iets te vertellen over downloadprogramma’s, heb ik dat met een pruik van een grimeafdeling op het Mediapark gedaan.”

Daar merkte de NOS-ploeg niets van. “Bloedserieus heb ik mijn verhaal gedaan, terwijl mijn collega’s hun lach inhielden. Sinds er een webcam in de studio hangt, kan dat niet meer. Ik ben bekend omdat ik nu eenmaal zo graag radio wil maken, niet andersom.”

Toch is hij nu ook een bekend tv-gezicht. Daar voelt hij zich ook thuis. “Ja, zolang ik op tv ook gewoon Giel van de radio kan zijn. Ik kijk zelfs niet vaak in de camera, dat vind ik zeer onnatuurlijk. Het liefst krijg ik ook geen zendertje opgespeld.

Geef mij maar een microfoon, dat ken ik tenminste. Je zult mij niet zo snel achter een deskje van een showprogramma zien zitten.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen