Weer nieuw laagterecord StartUp: 25.000 kijkers

De BNN-soap StartUp blijft verbazen. De productie van Endemol zet alweer een laagterecord neer: er keken maandag slechts 25.000 mensen, goed voor 0,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Om mysterieuze redenen denkt Nederland 3-baas Roek Lips na drie volle weken nog steeds dat men massaal gaat instappen bij StartUp. De kijkcijfers moeten niet met 10, niet met 100, maar met minstens 1000 procent stijgen om enigszins acceptabel te zijn.

StartUp is sinds enkele weken te zien als de opvolger van De Wereld Draait Door, dat nu op Nederland 1 zit, maar ook op Nederland 3 altijd al meer dan 1 miljoen kijkers wist te boeien.

Lips besteedde onlangs budget aan een onderzoek waaruit moest blijken waarom StartUp zo dramatisch scoort en de uitkomst was verrassend: de soap is te onbekend.

Nederland 3 investeert nu in een nieuwe promotiecampagne. “We gaan StartUp nu opnieuw neerzetten, met goede inhoudelijke spots, een radiocampagne en ga zo maar door. We hopen zo een grotere schare kijkers te bereiken.”

Het vorige laagterecord van StartUp werd vorige week donderdag behaald. Toen keken er 26.000 mensen.

Vorig jaar mislukte er ook al een soap. Dat was Malaika op RTL 5.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen