StartUp-acteur: ‘Nederland zeikt en kankert’

Foto: BNNJoël de Tombe wordt doodmoe van de vele aandacht voor de slechte kijkcijfers van de BNN-soap StartUp, waarin hij een rol heeft. Nederland is een zeikland. Dat heeft hij laten weten op 3FM. Nederlanders moeten maar eens respect hebben, vindt hij. “In Nederland vindt men het leuk om te kankeren en te zeiken op dingen. We kunnen het ook zo bekijken dat Endemol en BNN in een tijd dat het allemaal niet vanzelf gaat, hun nek uitsteken om zo’n enorm, ambitieus project op te zetten.” 

Dat is juist iets om te prijzen, vindt De Tombe. “Daar mag ook weleens de nadruk op gelegd worden, in plaats van op het negatieve.”

StartUp wordt historisch slecht bekeken in de vooravond van Nederland 3. “Het is een nieuw product op een moeilijke tijd, want De Wereld Draait Door heeft een hoop kijkers meegetrokken van Nederland 3 naar Nederland 1.”

En de show zit tegenover Utopia, benadrukt De Tombe. “Dat heeft een enorm media-apparaat, waar wij als wat kleinere zender moeilijk tegenop kunnen. Als John de Mol wat wil promoten en we weten allemaal hoe hij dat doet, dan gaat dat hartstikke goed.”

De Tombe hoopt dat de serie alsnog een succes wordt. “Wij staan heel erg achter het product en zijn trots om dit te maken. We vinden ook daadwerkelijk dat dit een podium vind en dat is geen clichépraat.”

StartUp is dagelijks om half acht te zien op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen