John de Mol stopt mogelijk met livestreams Utopia

Foto: SBS

John de Mol overweegt om te stoppen met de livestreams van Utopia. Dat heeft de mediatycoon vanochtend laten weten op Radio 2. De uitzendingen van Utopia op SBS 6 lopen enkele dagen achter, waardoor de laatste nieuwtjes al lang bekend zijn via internet. “We hebben nog geen besluit genomen, maar we worstelen een beetje met de vraag: wat doen we met die livestreams? Moeten die niet teruggedraaid worden of misschien wel dichtgedraaid worden?“, vraagt hij zich af.

Ook denkt De Mol erover de livestreams soms te censureren. “Om die alleen open te stellen op momenten dat er dingen gebeuren die leuk zijn om naar te kijken, maar geen impact hebben.

Dat de tv-uitzendingen nu niet vijf, maar twee dagen achterlopen, helpt volgens De Mol niet. “Het blijft een feit dat het nieuws uit het programma eigenlijk al 48 uur eerder naar buiten komt, waardoor de actualiteit van het tv-programma minder sterk is. Dat maakt het in elk geval minder spannend.

In de tijd van Big Brother en zelfs De Gouden Kooi, waren al die media nog niet zo verschrikkelijk actief online. Toen was er ook geen Twitter en geen Facebook. Toen hadden we daar minder last van en nu hebben we daar wel last van.”

En dat had De Mol niet zien aankomen. “We konden de impact daarvan niet voorspellen, ook omdat het programma beter scoort dan we ooit durfden te dromen. Daardoor is de nieuwswaarde rond alles wat in het programma gebeurt veel hoger dan gedacht.”

Om Utopia op de late avond te zetten met beelden van dezelfde dag, is volgens De Mol geen doen. “Dat haal je niet. Dat is godsonmogelijk. Er draaien 100 camera’s 24 uur per dag. In 48 uur is dat al een hell of a job.”

Er wordt nu 48 uur rond de klok doorgewerkt. Eerder lukt niet, want dan zou je heel slechte kwaliteit krijgen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen