Nederland 2-docu’s heten voortaan 2doc

Nederland 2 gaat haar documentaires voortaan uitzenden onder vlag 2doc. De titel wordt gevoerd vanaf 3 februari. Dat heeft Publieke Omroep (NPO) vandaag laten weten. Nederland 2 wil meer aandacht voor het genre en gaat daarom bijvoorbeeld elke maandag prime time een docu uitzenden. “Documentaires moeten makkelijker bereikbaar zijn voor een groter publiek. De nieuwe naam 2doc geeft hierin meer herkenning en duidelijkheid“, denkt zenderbaas Gijs van Beuzekom

En een vast tijdstip op een vaste dag geeft meer mensen de gelegenheid om te kijken en te praten over wat ze gezien hebben”, vervolgt hij.

2doc biedt naast de maandagavond ook op dinsdag, woensdag en donderdag op de late avond nieuwe documentaires. Op donderdag zijn vooral internationale, aangekochte documentaires te zien.

De nieuwe naam 2doc geldt voor alle documentaires met een maatschappelijk thema, waaronder Dokument, Holland Doc, VPRO Import, IKON Doc en Human Doc.

Kunst- en cultuurdocumentaires als Uur van de Wolf en Close Up vallen niet onder de nieuwe naam en houden hun eigen uitzendtijdstip.

2doc trapt af met de NCRV-documentaire ‘Het leven begint bij 18’, over jongeren met een licht verstandelijke beperking. De uitzending is op maandag 3 februari om 21.00 uur op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen