Humberto Tan verslaat Pauw & Witteman

Humberto Tan wist woensdag met RTL Late Night meer kijkers te boeien dan concurrent Pauw & Witteman. De RTL 4-show trok 830.000 kijkers, terwijl de VARA-show 791.000 kijkers deed. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Pauw & Witteman is sinds maandag terug van de winterstop en wist op zowel maandag als dinsdag te winnen van RTL Late Night. “Twee keer verloren. Twee keer met boter en suiker erin“, zei Matthijs van Nieuwkerk gisteren in DWDD.

Van Nieuwkerk had Tan aan tafel, die aangaf daar niet wakker van te liggen. “Het belangrijkste is volgens mij hoe je het programma maakt. De eerste drie maanden konden we ons bewijzen. We zitten nu in de vierde maand en hebben een positie veroverd om half elf op RTL 4. That’s it.

Het gaat bovendien goed, aldus Tan. “We hadden ook in mineur kunnen zitten met 30.000, maar dat hebben we helemaal niet. Ik heb altijd al gezegd: ‘Je moet genieten van het product dat je maakt.‘”

Op de vraag of Tan op termijn wil winnen van Pauw & Witteman, zei hij: “Nee, want RTL 4 kijkt naar de doelgroep 20-49. In die doelgroep scoort RTL Late Night erg goed.

In het begin wist RTL Late Night alleen op de The Voice-vrijdag te winnen van Pauw & Witteman. Sinds eind vorig jaar verslaat hij de VARA-mannen ook zo nu en dan op doordeweekse dagen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen