Kijkcijferflop houdt Daniël Boissevain bezig

De lage kijkcijfers van de BNN-soap StartUp houden Daniël Boissevain, de bekendste acteur in de productie, bezig. Dat vertelde hij gisterenavond in De Wereld Draait Door. StartUp trekt ongeveer 30.000 kijkers, historisch laag voor zo’n duur programma. “Het vervelende eraan is dat de hele kijkcijferhype opeens een heel groot stuk ruimte inneemt. Dat merk je ook op de set. Het gonst natuurlijk wel rond en het houdt ons ook allemaal bezig“, gaf de bekende acteur toe.

Toch zit Boissevain niet in zak en as. “Aan de andere kant heeft het natuurlijk niks met je spel te maken. Als je speelt en je bent bezig met ‘hoeveel mensen zouden hier naar kijken?’, dan is het erg demotiverend. Op het moment dat we op de set werken met de ontzettend leuke groep, merken we er dus niets van.

De suggestie van Humberto Tan dat er wel erg veel gescholden wordt in een serie om half acht, neemt Boissevain mee. “Het zijn dingen waar je over na kunt denken. Je kunt het veranderen om het aantrekkelijker te maken. Maar ik denk dat het grootste ding is, dat mensen het gewoon niet weten.

Dat komt omdat er te weinig reclame is gemaakt voor de opvolger van De Wereld Draait Door, aldus Boissevain. “Jullie waren al bezig met De Wereld Draait Door, maar nog steeds hingen er billboards in de stad met jou erop. Dat was in principe niet eens nodig. Dat zijn wel campagnes die werken.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen