RTL 7 houdt darts drie jaar langer in huis

Foto: RTL

RTL 7 blijft ook de komende drie jaar de dartstoernooien van de PDC uitzenden. Hiermee verzekert de zender zich ‘het hele jaar door van dartstoernooien met topdeelnemers en een verschillende insteek’. Dat heeft het station vandaag laten weten. Zenderbaas Marco Louwerens is blij. “Darts heeft bij RTL 7 een herstart op de Nederlandse tv gekregen. De toernooien hebben een prominente plaats in onze programmering en worden veelal live uitgezonden.

Nadat SBS 6 darts op tv om zeep hielp, is de sport er bij RTL 7 weer bovenop gekomen. “De kijker weet het goed te vinden en natuurlijk ook dankzij de prestaties van Van Gerwen en Van Barneveld uitstekend te waarderen.

Uiteraard gaan we daarom graag verder met dit succesvolle huwelijk tussen de dartssport en de enige echte mannenzender van Nederland.”

De PDC is de voornaamste dartsorganisatie ter wereld waarbij de meest aansprekende darters zijn aangesloten, zoals Raymond van Barneveld, Phil Taylor en Michael van Gerwen.

Momenteel zendt RTL 7 het WK Darts uit, dat gisteravond met de kwartfinales 889.000 kijkers trok. Vorig jaar werd de finale, traditioneel op 1 januari, door 1,7 miljoen mensen bekeken.

Vanavond zendt RTL 7 om 20.00 uur de halve finale van het WK Darts uit. Van Gerwen speelt dan tegen Adrian Lewis uit Engeland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen