Onno Hoes wil Albert beschermen

Onno Hoes vindt het erg vervelend dat zijn man Albert Verlinde nu slachtoffer wordt van al het ondeugende nieuws over hem dat naar buiten komt. Dat zei hij gisteren in een interview met RTL Boulevard. Het was Hoes’ eerste tv-interview over zijn toyboy-rel. “Het is best moeilijk geweest de afgelopen twee weken om helemaal niet reageren. Ik moet Albert nu ook bijstaan. Het gaat in de media nu niet meer alleen over mij gaat, maar ook over Albert. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Hoes is al weken in het nieuws sinds Show Laat beelden toonde van de burgemeester van Maastricht met zijn jonge verovering. “Daar moet ik zelf de wrange vruchten van plukken. Het is mijn eigen schuld. Maar op een gegeven moment denk je: waar stopt dit?

In weekblad Privé meldt zich deze week toyboy 2. “Ik heb een paar jaar geleden een kop koffie of een glas wijn gedronken op de bank. Voor de rest niks. We hebben gechat, maar we zijn niet naar bed gegaan en hebben geen meerjarige relatie gehad.”

De burgemeester heeft veel spijt. “Dat je in een hotellobby of all places iets doen: hoe dom kun je zijn en naïef? Dat is geen vooropgezetheid van mijn plan. Dan gaat een beerput open van dingen waar ik zelf verantwoordelijk ben. Er gaan nu heel veel geruchten de ronde, waarvan ik denk: hou er mee op.

Toyboy 1 gaf vorige week een tv-interview aan Show Laat. “Ik wil verder niet op het interview ingaan en wil ook het respect naar hem hebben. Hij heeft naar eer en geweten de vragen van mevrouw Brard beantwoord, laat ik het daarbij laten.”

Deze week kwam een foto van Hoes’ torso naar buiten, die hij gebruikte op gay dating-app Grindr. “Ik ga daar geen foto met mijn gezicht op zetten. Als je daar een foto van een huis of een boom op zet, dan kom je ook met niemand in contact. Zo gaat dat op een gegeven moment.”

Het kan, het mag, het is niet crimineel of strafbaar, maar of het slim is, daar kun je je vraagtekens bij zetten. Nu terugkijkend, denk ik: Onno, dat had je allemaal niet moeten doen.”

Het leidt tot spanningen in zijn relatie met Verlinde. “Er zijn wel wat momenten geweest waarop Albert uit zijn vel sprong, ja, maar dat lijkt me logisch. Dat zou ik ook doen als ik in zijn positie zat. Natuurlijk hebben we pittige discussies gehad.”

Maar dat kan uitmonden in onbegrip of elkaar vinden. Dat laatste gebeurde steeds. We zijn er nog niet en dat kan ook niet, maar we gaan er komen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen