De Kwis doet het beter op zondagavond

De cabaretiersshow De Kwis met gastheer Paul de Leeuw doet het beter op zondagavond dan op haar eigen uitzendavond op zaterdag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na vier weken lang tussen de 1,1 en 1,4 miljoen kijkers te hebben gescoord op zaterdagavond, was De Kwis afgelopen weekend, door het Koninkrijksconcert op zaterdag, te zien op zondagavond. Daar was het VARA-programma goed voor ruim 1,6 miljoen kijkers en 20,6 procent marktaandeel.

Met deze score was De Kwis de winnaar op prime time, gevolgd door de TV Show (1,5 miljoen kijkers) en Wegmisbruikers (1,2 miljoen).

De Kwis profiteerde zondagavond van minder hevige concurrentie dan op haar eigen uitzendavond. Waar voornaamste concurrent RTL 4 op zaterdag gewoonlijk 2 miljoen kijkers scoort met Holland’s Got Talent, hing ze op zondag rond de half miljoen kijkers.

Ook stond De Kwis zondag direct na het door 2,9 miljoen mensen bekeken Achtuurjournaal, terwijl ze op de zaterdag na Animal Crackers op het programma staat, dat de afgelopen keer 1,3 miljoen kijkers deed.

De Kwis stond zondag op het tijdstip van De Reünie, dat een week eerder goed was voor 2,2 miljoen kijkers. Vanaf deze week staat het programma weer op zaterdag en begint zondag, direct na het Achtuurjournaal, Boer Zoekt Vrouw Internationaal.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen