Beste novembermaand ooit voor RTL 7 en RTL 8

Foto: Studio KastermansMannenzender RTL 7 en dameskanaal RTL 8 hebben de meest bekeken novembermaand ooit achter de rug. Dat heeft RTL vandaag laten weten. RTL 7 kwam in haar doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar uit op een marktaandeel van 8,2 procent, de hoogste novemberscore sinds de start van de zender in 2005. “Daarmee is de mannenzender de vierde zender van Nederland in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar“, aldus een woordvoerder van de zendergroep. 

De meest bekeken RTL 7-titel was Voetbal International met 19,6 procent aandeel in de core doelgroep op 4 november. “De voetbalwedstrijden leverden eveneens mooie cijfers op. Het WK play-off duel Portugal – Zweden trok ruim 1 miljoen kijkers en de Europa League-wedstrijd van AZ tegen Sjachter Karagandy had 973.000 kijkers.”

Ook de andere sporten deden het prima, aldus RTL. “De RTL 7 Fight Night met Badr Hari kwam uit op 9,0 procent en met de Grand Slam of Darts werd een zenderaandeel van 9,9 procent bereikt in de doelgroep van RTL 7.”

RTL 8 noteerde dankzij 3,5 procent marktaandeel in de doelgroep vrouwen van 20 tot 49 jaar de beste novembermaand. “Dat is maar liefst 31 procent hoger dan dezelfde maand vorig jaar (2,7 procent) en 13 procent hoger dan vorige maand (3,1 procent).”

Vooral de zondagavond met crime series en de vooravond zijn een stuk beter bekeken, aldus RTL. “Het best bekeken programma bij RTL 8 was de uitzending van CSI: New York op 17 november met maar liefst 13,1 procent zenderaandeel in Vrouwen 20 – 49 jaar gevolgd door CSI met 11,0 procent zenderaandeel.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen