Voortaan hele jaar door Televizier-verkiezing

Foto: Leendert Jansen

Weekblad Televizier breidt de jaarlijkse Gouden Televizier-Ring verkiezing aanzienlijk uit. Voortaan kan de kijker het hele jaar door stemmen op programma’s in verschillende categorieën. Dat heeft het blad laten weten. Tot nu toe selecteerde Televizier elk jaar de 100 programma’s die kans maken op de ring, maar daar komt nu verandering in. “Om de maand kan het Nederlandse publiek voortaan stemmen op zijn favoriete programma in een specifiek genre“, aldus het tv-blad.

Vandaag start de eerste Televizier-verkiezing in het genre dramaserie. Alle dramaseries die voldoen aan de reglementen en die zijn uitgezonden van 1 augustus 2013 tot 3 december 2013 zijn daarin vertegenwoordigd.

Elke Televizier-verkiezing duurt twee weken en de uitslag ervan is van ‘groot belang’, aldus het blad. “Want de drie best scorende programma’s komen automatisch terecht op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing waarop in september 2014 kan worden gestemd.”

De Gouden Televizier-Ring was al de prijs van de kijker en door deze Televizier-verkiezingen heeft het Nederlandse publiek ook invloed op de selectielijst”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier.

Enkele dramaseries waarop gestemd kan worden zijn De Man Met De Hamer, Dokter Tinus en Penoza.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen