‘SBS 6 niet de concurrent van RTL 4’

Foto: BNNSBS 6 is niet dé concurrent van RTL 4, ondanks dat ze beide commerciële familiezenders zijn. Dat zegt SBS-ster Beau van Erven Dorens vandaag in De Telegraaf. Vergelijkingen zijn volgens Van Erven Dorens niet op zijn plaats. “Het grote misverstand bij de kijker is dat SBS de concurrent zou zijn van RTL4, terwijl die zender werkt met budgetten die wel vijf keer hoger zijn. Wij willen met veel minder middelen gezelligheid uitstralen, nu ook om half zes in Show Vandaag.

Show Vandaag kreeg een vernietigende recensie in het AD. “Dan lees ik ergens dat ik om me heen zit te kijken alsof ik me afvraag in welk decor ik nu weer verdwaald ben, maar dat is zó niet het geval“, zegt hij.

Van Erven Dorens legt het naast zich neer. “Ach, ik heb zo veel kritieken gehad. Zowel jubelend als vernietigend; van beide heb ik me nooit wat aangetrokken. Ik trek voor een groot deel mijn eigen plan, en ik zie wel waar mij dat brengt.

Toch zijn de kijkcijfers van Show Vandaag niet om over naar huis te schrijven. “Ja, maar van kijkcijfers heb ik nooit mijn geluk af laten hangen, hoor. Ik zou labiel worden als ik mijn identiteit zou moeten ontlenen aan succes.

Bij RTL was hij wel een succes. “Ik ben natuurlijk verwend bij RTL4, daar hoefde ik alleen maar op tv te komen om een miljoen kijkers te trekken. Bij SBS6 moeten we om elke kijker vechten. Maar ik heb het nog nooit zo naar mijn zin gehad als nu.”

Het hele team van Show Vandaag en Show Laat voelt volgens hem als een grote familie. “Divagedrag wordt bij de zender niet getolereerd, iedereen is gelijk. En niemand heeft er het, zoals ik dat altijd noem, ’BN’er-virus’; jezelf zo belangrijk vinden dat je onuitstaanbaar wordt.

Maar toch: “Ik zou wel meer succes willen hebben. Wat meer kijkers, ja. Maar verder heb ik toch alles? Heerlijk werk, vier engeltjes van kinderen, die gezond zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen