Paul de Leeuw flirt met RTL 4

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw heeft een tv-idee bedacht waar de Publieke Omroep niet in geïnteresseerd is, maar wat wel bij RTL 4 zou passen. Dat heeft de entertainer laten weten aan 3FM. De Leeuw sluit niet uit weg te gaan bij de VARA. “Ik heb een spelletje verzonnen en Nederland 1 heeft heel duidelijk aangegeven geen plek te hebben voor spelletjes. Als ik een spelletje wil doen, zou ik dat toch bij de commerciëlen moeten doen. RTL vind dat alleen maar leuk“, aldus de presentator.

Het was een grote verrassing dat De Leeuw dit seizoen teamcaptain werd in Wie Ben Ik op RTL 4. “Als ze me nog een keer vragen, vind ik het onwijs leuk om nog eens te doen.

Of De Leeuw weer een eigen programma krijgt bij de VARA, weet hij niet. “Ik weet nog van niets over iets nieuws. Ik wil wel iets nieuws gaan maken, maar ik weet nog niet wat ik moet gaan doen. Er zal wel weer iets op mijn pad komen.

Aan de VARA ligt het niet, aldus De Leeuw. “De VARA en de Publieke Omroep willen wel heel graag dat ik iets ga doen, maar ik weet niet wat. Dat is een heerlijk gevoel. Ik kan niet anders zeggen. Ik hoef ook even niets. Laat me maar even.”

Toch zit De Leeuw niet stil. “Ik heb wel wat ideeën in mijn hoofd, maar die zijn nog niet zo ontwikkeld en misschien wel helemaal niet geschikt voor de Publieke Omroep.”

De Publieke Omroep lijkt steeds minder open te staan voor amusement. “Als jij gespecialiseerd bent in amusement en er wordt vrij vaak gezegd dat amusement een klein aandeel krijgt bij de NPO… En je hoort ook dat Gerard Timmer, tv-baas van de NPO, weg gaat vanwege een meningsverschil, waarvan ik denk dat het over amusement gaat.”

RTL 4 zou een uitweg zijn voor De Leeuw. “Als je het succes ziet van de commerciëlen met Geen Cent Te Makken, Verslaafd en Dubbeltje Op Zijn Kant. Dat zijn allemaal maatschappelijke programma’s en zeer goed bekeken.”

Dan denk ik: ja, je kan natuurlijk Opsporing Verzocht blijven uitzenden en programma’s als Tussen Kunst en Kitsch, maar ik geloof dat je dan de slag gaat missen in het jongerensegment.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen