RTL hoeft Paul de Leeuw niet per se exclusief

Foto: Fred de Groot

Het is geen probleem als Paul de Leeuw naast zijn klussen voor RTL 4 ook programma’s blijft maken voor de VARA. Dat zegt RTL-programmabaas Erland Galjaard vandaag op Volkskrant.nl. De Leeuw keert terug in de RTL 4-show Wie Ben Ik? en er zit meer in de pijplijn. “Wat mij betreft kan Paul best voor de VARA en voor ons werken, dat snapt de kijker wel, al zou ik onze vaste gezichten als Linda de Mol, Martijn Krabbé en Wendy niet graag delen met een ander…”, zo zegt Galjaard. 

De Leeuw heeft vorige week een proefaflevering van de nieuwe spelshow Roodkapje opgenomen voor RTL 4. “Of dit ook op tv komt is nog helemaal niet zeker. De sfeer was heel goed tijdens de pilot; er werd hard gelachen. Maar ik moet het eerst nog gemonteerd terugzien op het scherm, want het zou zomaar kunnen dat het op beeld minder werkt.

Of het echt iets is voor RTL4, moeten we dus nog bepalen“, aldus Galjaard.

De Leeuw gaf eerder al aan dat RTL 4 hem iets kan bieden wat de VARA niet langer kan, namelijk amusementstelevisie. Wel werkt hij aan een nieuwe komedieserie voor de publieke omroep.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen