RTL hoeft Paul de Leeuw niet per se exclusief

Geplaatst op vr 29 nov 2013 om 16:02

Foto: Fred de Groot

Het is geen probleem als Paul de Leeuw naast zijn klussen voor RTL 4 ook programma’s blijft maken voor de VARA. Dat zegt RTL-programmabaas Erland Galjaard vandaag op Volkskrant.nl. De Leeuw keert terug in de RTL 4-show Wie Ben Ik? en er zit meer in de pijplijn. “Wat mij betreft kan Paul best voor de VARA en voor ons werken, dat snapt de kijker wel, al zou ik onze vaste gezichten als Linda de Mol, Martijn Krabbé en Wendy niet graag delen met een ander…”, zo zegt Galjaard. 

De Leeuw heeft vorige week een proefaflevering van de nieuwe spelshow Roodkapje opgenomen voor RTL 4. “Of dit ook op tv komt is nog helemaal niet zeker. De sfeer was heel goed tijdens de pilot; er werd hard gelachen. Maar ik moet het eerst nog gemonteerd terugzien op het scherm, want het zou zomaar kunnen dat het op beeld minder werkt.

Of het echt iets is voor RTL4, moeten we dus nog bepalen“, aldus Galjaard.

De Leeuw gaf eerder al aan dat RTL 4 hem iets kan bieden wat de VARA niet langer kan, namelijk amusementstelevisie. Wel werkt hij aan een nieuwe komedieserie voor de publieke omroep.
12 Reacties op “RTL hoeft Paul de Leeuw niet per se exclusief”


 1. Anoniem

  Ik dacht dat het precies omgekeerd lag namelijk dat de VARA geen bezwaar heeft dat Paul bij RTL optreedt, pedant mannetje Galjaard.

 2. MCMLVII

  Geforceerde vent met zijn plumpuddingharses.

 3. Anoniem

  Volgens mij is het de VARA die geen bezwaar heeft dat Paul bij RTL optreedt. Galjaard heeft inmiddels versleten sokken van het naast zijn schoenen lopen.

 4. Anoniem

  Test.

 5. Ronald - HD

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Tech-Media/article/detail/3552154/2013/11/29/RTL4-baas-Erland-Galjaard-Ik-begrijp-de-frustratie-bij-onze-concurrentie-wel.dhtml

  Hier het hele stuk uit de Volkskrant met Erland Galjaard, Mediacourant zal het wel weer opsplitsen in 12 artikelen ;)

 6. Rogier, Amsterdam

  Zal ook te duur zijn om exclusief te hebben, naast al die presentatoren die reeds bij RTL 4 zitten. Bovendien niet genoeg ruimte. Af en toe een programma, is de enige optie, lijkt me.

 7. bob

  sjonge, starten de onderhandelingen morgen ofzo?
  alles om de prijs te drukken…

 8. Anja

  Erland wees gewaarschuwd voor deze vol gevreten pad, een wolf in schaapskleren welke enkel en alleen maar uit is op geld. Trek eerst maar eens na hoeveel bedrijven dit mannetje heeft.

 9. mientje

  Anja. Wat heeft aantal bedrijven met iemands kwaliteiten te
  Maken….volgevreten pad???? Jij bent een domme koe.

 10. Mark

  Oeps. Hart van nederland gisteren niet eens 500 duizend kijkers. Sbs6 staat voor het eerst niet eens in de kijkcijfer top 25.

 11. Oja

  @anja: je hebt volkomen gelijk. Het is een arrogant publieke omroepgraaier die een ego heeft die groter is dan het marktaandeel van de hele rtlgroep. Paul is passe. Hoop dat wat ie doet mislukt. Gaat zn financiele bedrijfspiramide ook omvallen. 4x verdienen door eigen studioos etc Typisch po man. Nu matthijs van n nog naar rtl. Zucht…

 12. Gerard

  Akelig mannetje die galjaard…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.