Henny Huisman denkt SBS te kunnen helpen

Geplaatst op vr 29 nov 2013 om 14:15

Henny Huisman is erg dankbaar voor de actie van Beau van Erven Dorens om hem terug op het scherm te krijgen bij SBS 6. Hij denkt de zender ook zeker te kunnen helpen. Dat zegt de oud-presentator op 3FM. Huisman zou het een eer vinden. “Ik heb het idee dat ik me nog zo in kan zetten voor met name een zender die wel wat steun kan gebruiken. Dat is gewoon zo. De laatste show die ik gedaan heb was bij de EO in 2008: Korenslag. Dat had anderhalf miljoen kijkers“, zegt hij.

Het is niet de eerste keer dat er actie gevoerd wordt voor Huisman. “Een jaar terug had ik de Gielmobiel en toen zei Giel Beelen al: ‘Ik snap het niet. Die John de Mol heeft toch ook geen stront in zijn ogen?’ Toen deed hij ook spontaan een actie.

En nu zet Van Erven Dorens zich voor Huisman in. “Ik vond het zo ontzettend mooi. Ik dacht: waarom zou hij zich nou druk maken om een 62-jarige presentator? Maar de reacties die binnenkwamen… Het ontplofte.

Huisman heeft genoeg ideeën. “Ik heb wel veertien ideeën van mijn bedrijfje bij Talpa liggen. Het allerbelangrijkste is dat we een programma hebben wat gewoon gezellig is, leuk en vriendelijk.

Het hoeft niet per se op zaterdagavond. Die jongens Geer en Goor scoren op de donderdagavond.
60 Reacties op “Henny Huisman denkt SBS te kunnen helpen”


 1. Bernadette

  Ome Henny in de bocht.

 2. Mark

  Surprise Show kan zo terug, en miniplaybackshow op zaterdag 19:00 uur i.p.v. Alles Kids. Mag ook 8 uur. Gaat zeker scoren, zie The Voice Kids. Ze kunnen de kinderen ook laten zingen (minisoundmixshow) en alleen de allerkleinsten laten playbacken. Hij kan ook op een vrijdag, of idd donderdag.

 3. peter

  Surprise show inderdaad, dat kan best weer op de buis.

 4. Anonymous

  De ene zielepiet (want dat ben je als je voor SBS werkt) probeert de andere zielepiet (vergane glorie die nog zo nodig moet) te helpen. Aardig bedoeld maar volkomen zinloos.

 5. Joost

  Henny is een held!

 6. Snuitje

  Henny, a.u.b. niet trekken aan dit dode paard.

 7. Jeroen

  Pfffffffffff

 8. Marc

  En toen werden we wakker. Het kan allemaal niet meer, het is niet meer van deze tijd om met Henny op de proppen te komen. Mag ik jullie even herinneren aan het Talpa/Tien debacle, mind you? Ook al zo’n mislukking die rentree van hem daar. Nee, Henny weer terug op de buis dat gaat nooit meer gebeuren.

 9. Blue Eye

  O.M.G.

 10. Wintertijd

  Henny heeft zijn tijd gehad, maar wil of kan dat voor zichzelf maar niet erkennen. Dat is toch wel een beetje triest…

 11. Ik

  Wanneer houd die man nu eens een keer op. Hij zal best goede formats hebben, maar voor de schermen heeft deze goede man zijn beste tijd gehad. Ik hoop voor Henny dat ie dat snel in gaat zien, want dit begint trieste vormen aan te nemen.

 12. error 404

  Henny Huisman begrijpt waarschijnlijk ook niet waarom Louis van Gaal hem niet oproept voor het Nederlands elftal.

 13. Gast

  Surprise show terug!!!

 14. Roel

  Van mij mag hij terugkomen.

 15. Gast

  Robbert kan toch ook nog met bijna 60 op RTL4. Dus Henny ook!

 16. even voor de goede orde

  Dan kunnen we allemaal wel zeuren dat hij zich nog steeds in de kijker probeert te spelen, maar hij heeft gewoon passie voor zijn vak. Het is altijd een goede presentator geweest volgens velen gezien de kijkcijfers en dat kan niet op eens weg zijn op een bepaalde leeftijd.

 17. Pascal

  Ik heb altijd groot respect voor mensen waarbij het tij gekeerd is, die doorgaan, doorgaan, doorgaan..
  Never give up Henny!

 18. Debby

  Henny is top!! maar eigenlijk hoort die thuis op RTL

 19. boef

  Nog altijd respect voor Henny en dat hij wil werken daar kan 80 % van wat
  hier rond hangt op MC nog wat van leren. Uitkeringstrekkers

 20. Jeep

  Henny zou eerder bij Omroep Max passen, maar Jan wil hem niet hebben :(
  De Surprisehow kan best in 2.0 vorm terugkomen…

 21. Hier is ie dan: De Trrraaapppe!!!

  Henny Huisman kan een amusementszender hoge kijkcijfers bezorgen!
  Mits Henny de ruimte tijd en geld krijgt om het programma te maken waarin hij echt in geloofd!!!
  Dit kan een compleet nieuw of een bestaand format zijn waarin een aantal wijzigingen zijn aangebracht.
  Henny heeft met zijn ervaring in Aalsmeer genoeg bagage om te weten hoe en met wie hij een succesvol programma moet maken. Als ervaren presentator weet hij heel goed hoe hij sfeer en gezelligheid thuis, op de buis of op de platte spiegel, kan overbrengen.
  De Tros heeft zijn collega Andre van duin ook de ruimte gegeven met een bestaand format, zie toe hoe dit zich laat terubetalen in torenhoge kijkcijfers en goede reclame inkomsten voor de zender!!!
  Zenderbazen denk goed na eer u een presentator onterecht om leeftijds redenen aan de kant zet!!!
  Lang Leve Willem Ruis!!! (R.I.P.)

 22. Harald

  Kom op, Henny. Hou de eer aan jezelf. Meld je aan bij het bejaradentehuis en laat je bakkes nooit weder zien op de vaderlandse televisie. Bedankt!

 23. Jaap

  De Surpriseshow is destijds (met Hennie) op Talpa te zien geweest, deed het daar volgens mij redelijk met een half miljoen kijkers.
  Een eenmalige goede doelen special met Robert ten Brink deed het aardig minder op RTL4.

  Er zal wel wat geschaafd moeten worden aan het format, maar het zou volgens mij prima bij de mensen passen. Mensen helpen, bij elkaar brengen, binden.
  Zeker nu ze nog geen alternatief op Hart in Aktie hebben..

 24. Jaap

  *prima bij SBS passen.

 25. Jannie

  Hennie is top!!

 26. Stewie

  Het argument ‘ik haalde 1.5m met Korenslag!’ is natuurlijk kul; al zou je exact hetzelfde doen op SBS6, is het aantal kijkers veel lager, alleen al omdat het vijf kanalen verder zit dan Nederland 1.

 27. Stewie

  Overigens: de ‘comeback’ van Ron Brandsteder was ook niet bepaald een knaller te noemen, dus ik vraag me af of Hennie dat wel lukt.

 28. harrr

  nee, niet hij weer!

 29. Marc

  Wat mij betreft gaat RTL Boulevard hier vanavond eens flink tegen in. Vorige keer deden ze dat ook met zo’n Henny Huisman en ‘ik wil weer terug op de buis’ momentje. En toen was ik het voor de afwisseling eens wél eens met Verlinde en cs.

 30. Marc

  P.s. SBS denkt er serieus over na! Was net in Show Vandaag Heb je het ooit zo zout gegeten?! Alleen dat men er serieus over na denkt blijkt maar weer dat ze echt niet weten waar ze mee bezig zijn. Van Westerloo nam de petitie in ontvangst maar zit daar toch niet lang meer dus, tja, hij moet wát zeggen natuurlijk… Belachelijk!

 31. Anoniem

  Waarom zeur je steeds dat SBS6 moet stoppen en weg moet? Je zit nu zelf Show Vandaag te kijken.

  En over dat grote amusement. Dat inderdaad ook op NED1 of RTL4 kan maar wat ze op dit moment niet doen: Met ander amusement bedoel ik iets wat de andere zenders op dit moment niet brengen. Niet wat SBS6 nu doet op zaterdagavond en ook niet de zoveelste muziekshow met Jeroen van de Boom.

  Naast Bloed Zweet en tranen met Jeroen en Sterren Springen zou SBS6 kwa amusement kunnen komen met: TV Sterren van Morgen (een talentenjacht op zoek naar een nieuwe presentator/trice. Beau en Kim Lian kunnen het presenteren. O.a. Henny Huisman in de jury

  Doet ie het of doet ie het niet (in een Ik hou van Holland setting) met 2 teams van 4 bekende Nederlanders. Met kleine en grote spelletjes (waarin ook het publiek nog een rol kan hebben), de mystery guest, vragenrondes en filmpjes waar de afloop van geraden moet worden. Jammer dat Johnny naar RTL is want deze show had hem op het lijf geschreven geweest.

  De Staatsloterij Euro show: Mark Klein Essink is al binnen bij SBS. De show kan nog steeds. Is spectaculair en geschikt voor de hele familie om naar te kijken.

  Op Zoek naar een nieuwe Bassie en Adriaan. In het concept van K2 zoekt K3 op Zoek naar een nieuw kinderduo. Het duo is leerzaam, avontuurlijk en tijdloos. Al 35 jaar populair bij verschillende generaties. De oude B&A in soort VIP rol tijdens de show (zij kiezen uiteindelijk) Jury o.a. Martijn Passchier, Irene Moors en Sander Lantinga. Eerst audities met en daarna een circuskamp met zang, dans, acrobatiek, filmpje maken, een act bedenken etc. Daarna live shows. Word hilarisch als Paul de Leeuw het zou willen presenteren.

  Een zoektocht naar de 11 beste kinder voetballers van NL. De 11 winnende kinderen mogen tegen het Nederlands elftal spelen (op zaterdag un de vooravond)

  Family Double Dare (Nederlandse versie van dit Engelse familie programma)

  Alles moet weg: Nederlandse versie van deze belgische show. Hier met Beau

  Voor na 22.00u op vrijdag en zaterdag: Show me the Money, De Leukste liedjes, The Exit List een dramaserie alla Penoza een komische show met Tineke Schouten

  Wanted: Een Nederlandse versie van dit Channel 4 programma. Een soort verstoppertje met heel Nederland als speelveld.

  De Sleutels van Fort Boyard. De AVRO is er mee gestopt. SBS6 kan het originele format op het scherm brengen.

  De Woensdag kan blijven zoals het is. Donderdag word ingedeeld met programma’s in de lijn van wat SBS ook op zondag doet.

  Maandag dubbele afleveringen van series alla Under the Dome

  Dinsdag ook andere Nederlandse programma’s

  Als SBS6 dan ook nog de middag en de vooravond nog een klein beetje aanpast met behoud van HVNL en Show Vandaag en op de late avond Show Laat dan komt het helemaal goed met SBS6.

  En beste Marc en Bart V als jullie iets beters weten. Laat dan maar eens zien! Ik ben benieuwd!

  Waar is Bart V eigenlijk? Zit zeker ook stiekum Show Vandaag te kijken?

 32. Anoniem

  @ Marc Altijd afgeven en negatief zijb over SBS. En roepen dat ze weg moeten en moeten stoppen maar wel Show Vandaag kijken. Dan ben je echt niet goed!

  Nog even over dat amusement op SBS6. Met ander amusement bedoel ik iets wat de andere zenders op dit moment niet brengen. Niet wat SBS6 nu doet op zaterdagavond en ook niet de zoveelste muziekshow met Jeroen van de Boom.

  Naast Bloed Zweet en tranen met Jeroen en Sterren Springen zou SBS6 kwa amusement kunnen komen met:
  1) TV Sterren van Morgen (een talentenjacht op zoek naar een nieuwe presentator/trice. Beau en Kim Lian kunnen het presenteren. O.a. Henny Huisman in de jury
  2) Doet ie het of doet ie het niet (in een Ik hou van Holland setting) met 2 teams van 4 bekende Nederlanders. Met kleine en grote spelletjes (waarin ook het publiek nog een rol kan hebben), de mystery guest, vragenrondes en filmpjes waar de afloop van geraden moet worden. Jammer dat Johnny naar RTL is want deze show had hem op het lijf geschreven geweest.
  3) De Staatsloterij Euro show: Mark Klein Essink is al binnen bij SBS. De show kan nog steeds. Is spectaculair en geschikt voor de hele familie om naar te kijken.
  4).Op Zoek naar een nieuwe Bassie en Adriaan. In het concept van K2 zoekt K3 op Zoek naar een nieuw kinderduo. Het duo is leerzaam, avontuurlijk en tijdloos. Al 35 jaar populair bij verschillende generaties. De oude B&A in soort VIP rol tijdens de show (zij kiezen uiteindelijk) Jury o.a. Martijn Passchier, Irene Moors en Sander Lantinga. Eerst audities met en daarna een circuskamp met zang, dans, acrobatiek, filmpje maken, een act bedenken etc. Daarna live shows. Word hilarisch als Paul de Leeuw het zou willen presenteren.
  5) Een zoektocht naar de 11 beste kinder voetballers van NL. De 11 winnende kinderen mogen tegen het Nederlands elftal spelen (op zaterdag un de vooravond)
  6) Family Double Dare (Nederlandse versie van dit Engelse familie programma)
  7) Alles moet weg: Nederlandse versie van deze belgische show. Hier met Beau
  op vrijdagavond

  Vor na 22.00u op vrijdag of zaterdag:
  1) Show me the Money
  2) De Leukste liedjes van met Jeroen
  3) The Exit List met Mark van Eeuwen
  4) Een dramaserie alla Penoza
  5) Een komische show met Tineke Schouten
  6) De terugkeer van de talkshow RUR op de late zaterdagavond met Beau
  7.) anted: Een Nederlandse versie van dit Channel 4 programma. Een soort verstoppertje met heel Nederland als speelveld.

  Op Dinsdag De Sleutels van Fort Boyard. De AVRO is er mee gestopt. SBS6 kan het originele format op het scherm brengen. Patty Brard gaat extreem, real-life soap met Andy van der Meijden en Peking Expres met Eddy Zoey en Roos van Akker

  De Woensdag kan blijven zoals het is.
  Donderdag word ingedeeld met programma’s in de lijn van wat SBS ook op zondag doet.
  Maandag dubbele afleveringen van series alla Under the dome

  Als SBS6 dan ook nog de middag en de vooravond nog een klein beetje aanpast met behoud van HVNL en Show Vandaag en op de late avond Show Laat dan komt het helemaal goed met SBS6.

  En beste Marc en BartV als jullie iets beters weten. Laat dan maar eens zien! Ik ben benieuwd! Waar is Bart V. eigenlijk? Ook stiekum Show Vandaag aan het kijken zeker!

 33. Paddy

  Elke keer als deze man reageert wordt het triester en triester. Ik zou haast Giro555 in gaan schakelen. Om te huilen!

 34. Mitch

  Eeeeh…. Even een reminder: henny huisman heeft ooit al een comeback gemaakt bij sbs6. Lang voordat ie bij de eo heeft gepresenteerd…. Hij presenteerde in 2004 de ALLEREERSTE Lachend het jaar uit. Inmiddels een traditie geworden bij sbs6 om dat programma elk jaar uit te zenden. Nu presenteert hans kraaij of viktor brand het.

 35. Albert2.0

  Henny Huilman, surprise surprise…

 36. Albert2.0

  Volgens Show Vandaag (is dat een nieuwsbron?) denkt SBS er over na. SBS denkt ook na over schrappen Show Vandaag, dus … Eerste niet doen, tweede wel

 37. Reinardus

  Ik heb Henny altijd talentvol gevonden. Zijn laatste wapenfeit was Korenslag en zelfs dát vond ik heel goed gepresenteerd. ik denk dat hij SBS een zetje omhoog zou kunnen geven..

 38. kats

  deze MC site heeft natuurlijk altijd van die betweters on line, een belangrijk punt is wel dat er 3000(!) zeer positieve mals/tweets binnen zijn om Henny binnen te halen bij SBS6.
  een actie die door Beau is opgestart maar ook 538,Veronica,Telegraaf,AD en Giel Beelen staan erachter. dan kun je negatief blijven doen maar dat is dan niet terecht. Dus Henny is toch de winnaar en heeft er zelf niks mee van doen gehad. Het is spontaan gebeurd en de kijker beslist. Eigenlijk toch wel heel bijzonder dat dit kan in Nederland, dit is toch heel positief en apart, dat ook.

 39. Bart Wijnen

  Al met al blijkt er een heel slimme media campagne te zijn gestart rond een nieuw programma (of uit de mottenballen) voor Henny Huisman op SBS6… De actie van Beau, bericht in de Telegraaf dat Huisman de mini-playbackshow wel zou willen doen, en de uitlatingen op 3FM. Handig hoor!

 40. Rogier, Amsterdam

  Het is maar goed dat Beau geen programmadirecteur is bij SBS 6, want Henny terughalen zou geen slimme zet zijn. Zijn amusement is gedateerd en Henny inmiddels een man die niet erg boeiend is voor de doelgroep van SBS 6 (20 – 49 / 20 – 54). Bovendien is Henny een desperado die alleen maar op televisie wil, vanwege de aandacht. Dat is geen goede basis.

 41. DONDER

  sbs geen oude koeien uit de sloot halen je hebt beau die loezer

 42. Marc

  Wat Rogier, Amsterdam zegt. Nooit aan beginnen dus.

 43. Sven L.

  Surprise Show terug…. zucht. Dat was een succes toen er ook flink wat minder zenders waren. Daarmee scoor je nu echt geen 3 miljoen kijkers meer.

 44. Jeroen

  Suprise show terug.. Grote studio, showtrap, kortom zoals het was. Anders maakt het al helemaal geen kans

 45. TVkijker34

  Nou gelijk volgende vrijdag de grote sinterklaas suprise show om 20:30 uur live op de buis. leuke vent en past zeker bij SBS6.

 46. wert

  In het buitenland worden dit soort anchors op handen gedragen. Maar hier in nederland worden dit soort vakmensen ingeruild voor non-sterren als Hans kraaij, jeroen vd Boom en gordon. Mensen Henny is een vakman die respect verdient. Ik denk dat sbs er goed aan doet deze man een show te geven.

 47. Marc

  @Sven L. Eens. Niets terug brengen, en al helemaal niet zoals het was. Gewoon niet doen. Kansloos.

 48. Kees

  ik denk juist wel terug, Huisman is gewoon een goeie kerel die mooie programma’s kan doen voor sbs6. Laten wij eens trots zijn op mensen die het gemaakt hebben en WILLEN werken, dat is hun leven en passie!

 49. willem

  Hahahahahahahaha, al die über über positieve reacties onder dit bericht van Henny zelf! Henny dit doe je al jaren op mediacourant, onder allerlei verschillende namen positieve reacties over jezelf plaatsen. Niet 1, maar minstens 10. Dan gaat het echt opvallen! Hahaha! Ik gun je overigens best wel een programmaatje!

 50. JaJa

  Henny kan ‘vroeger’ niet loslaten. Hij kan zich niet neerleggen bij het feit dat het niet meer zo is als toen… Aan de andere kant denk ik dat hij het nog prima zou doen op tv. Als adverteerders zich eens realiseren dat 20-49 een beetje achterhaald is helemaal.

 51. J.J.

  Nou Henny ga nu proberen SBS staat vandaag geen een keer in de top 25 van best bekeken progamma…….

 52. Zoek het uit.

  @Ja Ja

  De grootste doelgroep (tussen 30 en 60) is tegenwoordig ook ouder en opgegroeid met Henny,
  Dus 1 of 2 shows met Henny zou wel eens voor een verassing kunnen zorgen in de kijkcijfers van SBS 6, volgens mij noemen ze dat nostalgie.

 53. peter1

  @TV KIJKER 24 , nou dan wordt gelijk Linda opgetrommeld met een IHVH sint special
  ~een ding snap ik niet ,LINDA loopt al sinds de prehisory tv programmas te maken , die heeft dan toch ook haar tijd gehad
  Henny kan nog heel wat betekenen in tv land
  zie hem het liefs met de soundmix show terug, hij wist talent op waarde te schatten , en er kwam echt talent in zijn shows
  en niet blonde Sjaan, die denk dat ze Dolly Parton is ,omdat ze een voordracht heeft gedaan op een trouwerij , op de melodie , dat is uit het leven gegrepen
  Hennie deed ook zelf de voorrondes in het land, en zo hoort het ook
  alleen de allerbeste komt op tv
  zo nam hij ook de kandidaten in bescherming ,zodat ze niet afgingen als een gieter , wat nu wel gebeurt in the VOICE OF ik heb talent

 54. peter Jan

  de grootste doelgroep van rtl/sbs/npo wordt ook ouder.
  de doelgroep waar voor ze uitzenden is nu dus kleiner maar dit wordt niet aangepast door de heren van rtl/sbs.

 55. peter1

  Als SBS verdwijnt,( wat ik niet hoop ) dan hebben de anti SBS ers meteen een nutteloos bestaan , hebben niets meer om tegen aan te schoppen

  @Peter Jan , dat zag ik jaren geleden aan aankomen, maar ze zijn blind
  daar bij de omroep , Vooral RTL moet zijn doelgroep verhogen naar 60

 56. Anoniem

  @ Albert Show Vandaag is een nieuwsbron ja en gaat helemaal niet geschrapt worden.

  @ Kats Juist en zo is het! Gisterenavond is ook Q-Music aangehaakt. En het zijn inmiddels nog veel meer reacties geworden.

  ik denk dat als ze Henny terug halen dat hij geen Mini Playback show maar moet willen doen. Het programma kan zeker terug (met ook live zingen) maar dat moet Henny niet meer doen. Ik vind dit wel wat voor Jim Bakkum en Tess Milne samen. Op zaterdag in de vooravond. Henny zou dan in de jury kunnen.

  Hij zou tevens in de jury kunnen bij een zoektocht naar een nieuwe presentator/trice voor SBS6. Kim Lian en Beau presenteren.

  De Droomfabriek – Een moderne versie van De Suprise show. Henny is de anchor in de studio. Ontvangt de gasten, het publiek en zorgt voor de verrassingen in de studio. Via een scherm legt hij contact met andere SBS6 presentatoren die de locatie items voor hun rekening nemen. Ook kon hij er elke keer zelf een voor zijn rekening nemen in het onderdeel Super Henny (met een beetje zelfspot)

  Hij zou Lotto Weekend Miljonairs nieuw leven in kunnen blazen of een soort gelijke quize kunnen doen.

  Een leuke talkshow op de vrijdag/zaterdagavond waarin hij oude en nieuwe sterren ontvangt. Een soort Laat ze maar lachen maar dan minder gericht op het lachen en meer op de gasten. Gewoon gezellig. Ook zou hij Tv portretten kunnen maken op locatie van oude en jonge en binnen/buitenlandse sterren.

  Een programma op locatie waarin Henny al dan niet met andere presenatoren elke week of dag een andere plaats in Nederland bezoekt en op (be)zoek gaat bij mensen naar mooie verhalen en tegelijkertijd de stad/het dorp en de omgeving laat zien. Ook zou hij kunnen aanschuiven bij Show Vandaag/Laat

 57. Pamela

  Surprise Show, primetime op SBS, slechte kijkcijfers en dan weer binnen een maand van de buis. Henny, hou de eer aan jezelf.

 58. filmlana333

  Alsjeblieft, dat is echt dat wat we nodig hebben – een narcistische, verbitterde oude vent die niet kan beseffen dat zijn tijd toch echt voorbij is pfffff

 59. Kees

  ik denk dat hij heeeeeel goed is voor sbs

 60. Warmerdam

  Beau,en Koos van show vandaag zijn begonnen met Henny terug op tv.
  Inmiddels aangehaakt Giel Beelen radio3 Telegraaf Qmusic Edwin Evers 538 de Veronicagids en nog wil die van Westerloo nog bedenktijd, als ik Henny was zou ik zeggen je kan lekker de boom in met je sbs6!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.